Családireceptkönyv.hu

A tökéletes fokhagymás oldalas


Írta:

Elk. idő: 1óra30 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg sertésoldalas, tarja (vegyesen)
10 gerezd fokhagyma
só, bors
1 evőkanál zsír

Elkészítés:


A húst nagyobb darabokra vágjuk, a zúzott fokhagymával átkenjük, fűszerezzük. Egy evőkanál zsírt teszünk a serpenyőbe, mikor felolvadt beletesszük a húsokat. Pár percig pirítjuk minden oldalát, majd amikor egy pici színt kap, öntünk alá egy kevés vizet és lefedjük. Pár perc múlva megforgatjuk, ha a víz elpárolgott, újra öntünk alá egy keveset, mindig csak egy kortyot, hogy ne száradjon ki. Mikor a hús puha, levesszük róla a fedőt, ekkor már nem öntünk alá vizet, a zsiradékban pirosra sütjük.

A tökéletes fokhagymás oldalas

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Betyár tokány
Betyár tokány

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött sertéscomb
Töltött sertéscomb

A combot késsel szétnyitjuk, kiklopfoljuk, borssal és sóval mindkét oldalát picit bedörzsöljük, majd félre tesszük pihenni. A tölteléket elkészítjük: a zsemlét tejbe áztatjuk.a má...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar VESEVELŐ
VESEVELŐ

A vesét kettévágjuk és az eres részektől alaposan megtisztítjuk. Főzés előtt jó fél órával a megtisztított vesét beáztatjuk. Ne ijedjünk meg, van egy érdekes szaga, de ez az ázt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk