az alsó réteghez:
3 alma
20 dkg vaníliás keksz
1 teáskanálnyi őrölt fahéj
2 evőkanál porcukor
1 evőkanál citromlé
A középső réteghez:
1 tasak vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor
4 dl tej
A tetejére:
2 dl habtejszín
5 dkg jó minőségű csokoládé
A kekszet összetörjük és egy tálba tesszük. Az almát lereszeljük, meglocsoljuk a citromlével, majd egy kis edénybe tesszük és a cukorral pár percig melegítjük. Mikor karamelizálódik levesszük a tűzről, hozzákeverjük a fahéjat és összedolgozzuk a keksszel. A felét sütőformába simítjuk, a maradékot félretesszük. A pudingot és a cukrot összekeverjük, felöntjük a tejjel és megfőzzük, kihűtjük és ráöntjük a kekszes almás rétegre. Erre kerül a maradék alma, majd a felvert tejszínhabbal bevonjuk, megszórjuk a reszelt csokoládéval és lehűtjük. Annyira nem lesz kemény, hogy szeletelhető legyen, de kanállal poharakba/kelyhekbe tehetjük.
A vajat és a cukrot habosra keverjük a hozzáadott tojássárgákkal. Majd hozzáadjuk a vanília cukorral és reszelt citromhéjjal összekevert lisztet és jól összedolgozzuk. Habzsá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDobos krém 1: 25 dkg habosra kevert vajhoz hozzákeverünk 12 dkg puhított csokoládét. Belekeverünk 15 dkg porcukrot, 1 tojássárgáját és az egészet simára kavarjuk. Dobos krém 2:...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingporokat a tejjel és a cukorral felfőzzük, kihűtjük, majd hozzákeverjük a tejfölt és a rumot. Jól kihabosítjuk. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 2 cipót formázunk. E...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A gyümölcsöt megtisztítjuk, ha szükséges, szeleteljük. 2. Habosra verjük a tojást a cukrokkal. 3. Hozzáadjuk a joghurtot, majd a sütőporral elkevert lisztet, végül az ola...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű