menu

Családireceptkönyv.hu

Babgulyás


Írta:

Elk. idő: 1 óra 30 perc
Adag: 4-5 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kb.30 kg.marha- vagy sertéscomb (vagy lapocka),füstölt hús (lehet csülök,oldalas..),3 db
sárgarépa,2-3 db fehérrépa, 50 kb.barna- vagy tarkabab, 1 nagy,vagy 2 kicsi vöröshagyma, kevés zsír vagy olaj,p.paprika,ízlés szerit ő.kömény,ő.bors,delikát,1-2 babérlevél.

Elkészítés:



A kockára vágott v.hagymát a zsiradékon megfonnyasztom,és a kockákra vágott húst belerakom.Ízesítem p.paprikával és delikáttal,felöntöm vízzel(ha kell pótolom!),és jó sűrű pörköltet készítek belőle.A babot előző este,vagy 1-2 órával főzés előtt megmosom,és meleg vízben beáztatom,majd felteszem enyhén sós,babérleveles vízben főni.(Ha kell pótoljuk a vizet,kb.1 óra alatt puhul meg a bab.)A füstölt húst szintén megmosom,ha kell beáztatom,és azt is megfőzöm.(De a vízbe nem kell sót tenni.)Ha a bab már megfőtt,akkor a megtisztított,karikára vágott zöldségeket hozzáadom,és azt is puhára főzöm.Majd a kész pörköltet hozzákavarom,és beleszaggatom a nokedlit.Nokedlit 3 felvert tojásból,pici sóval és annyi liszt hozzáadásával kell készíteni,hogy ne legyen se túl kemény,se túl lágy a tészta.Amikor a nokedli megfőtt,a főtt füstölt húst is felvágva hozzáadom a leveshez,és ő.köménnyel,pici borssal (szükség esetén delikáttal vagy sóval)fűszerezem.
Fel lehet használni a füstölt hús levét is a bab főzése során (a zsiradékot le kell szedni a füstölt hús levéről),így pikánsabb ízű levest kapunk. A bab első főzőlevét le is lehet önteni,ebben az esetben nem lesz annyira puffasztó a bab.
Ha nincs otthon f.hús el is lehet hagyni,ekkor csak a marha- vagy sertéshúsból készítjük el.

Babgulyás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: józsefné
Brutál BBQ oldalas
Brutál BBQ oldalas

A pác hozzávalóit összekeverem és jól megfürdetem benne a húst. Ezt követően egy éjszakára hűtőbe teszem őket, hogy ismerkedjenek. Sütőzacskóba teszem csak a húst (a pácot nem önt...

Elkészítési idő: 120 perc + páco
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Bakonyi betyárleves kolbásszal és kakukkfűvel
Bakonyi betyárleves kolbásszal és kakukkfűvel

A sertéscombot kockákra daraboljuk. Egy nagyobb méretű lábasban felforrósítjuk a zsírt vagy az olajat és megpirítjuk benne a húst. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Comb - Sarkadi betyárfalat - OK
Comb - Sarkadi betyárfalat - OK

1. A sertésszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, majd fokhagymával bedörzsöljük. 2. Ezután lisztbe forgatjuk, és olajban kisütjük őket. 3. A megmaradt zsiradékban megpirítjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Apaci
Sörben sült fokhagymás csülök
Sörben sült fokhagymás csülök

A csülköket mossuk meg(ha kell kicsit perzseljük meg) és rakjuk egy nagyobb fazékba. Engedjünk rá hideg vizet és kezdjük el főzni. Ha felforrt,akkor habozzuk le és adjunk hozzá s...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk