2 közepes csirkemell filé
só
2 jó púpos ek liszt a forgatáshoz
5-6 dl olaj a sütéshez
Bundához:
2 nagy tojás
1 csapott kk só
1 késhegynyi őrölt bors
1 púpos kk házi fokhagymakrém
4 púpos ek tejföl
3 jó púpos ek liszt
A húst megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, meghintjük sóval, jól átforgatjuk, és kicsit hagyjuk lecsepegni.
Bő olajat forrósítunk. Egy tálkába szórjuk a forgatáshoz a lisztet. Egy másik tálba ütjük a tojásokat, ízesítjük sóval, borssal, fokhagymakrémmel, majd a tejföllel jól elkeverjük. Fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet és csomómentes masszává kavarjuk.
Ha forró az olaj, a csíkokat először a lisztbe forgatjuk meg, majd a masszában. Kicsit lecsepegtetjük, ezután az olajba engedjük, ahol közepestől kisebb lángon szép barnára sütjü
Lépés 1 A kockára, vagy vékony csíkokra vágott csirkehúst erős lángon, hirtelen pirítsuk aranysárgára 2-3 evőkanál olajon. Lépés 2 Öntsünk hozzá 4 dl hideg vizet, adjuk hozzá a...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűKarikára vágott, megsózott krumplit rétegezzük kiolajozott tűzálló tálba. Közé kerül egy réteg cikkekre vágott alma. A krumpli tetejére hagymát, paprikát és paradicsomot karikáz...
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: Könnyű1. A finomra vágott hagymát kevés olajban megfonnyasztjuk. 2. Beletesszük a szétvagdosott csirkét, és nagy láng felett állandóan keverve zsírjára pirítjuk. 3. Megszórjuk ve...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkemellet kisebb kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és félretesszük. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Egy nagy dobozos tejfölt összekeverünk 15 dkg reszelt trappista sajtta...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű