menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkeszárny- és szójabab ragu


Írta:

Elk. idő: kb. 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


4 személyre:

30 dkg szárított szójabab
1 kg csirkeszárny
2 teáskanálnyi szezámolaj
4-5 „bébi” póréhagyma (csak a fehér része), 3 cm-es darabokra vágva
1 evőkanálnyi finomra reszelt, friss gyömbér
1,25 dl japán szójaszósz
0,6 dl mirin (édes rizsbor)
0,6 dl szaké
1 evőkanálnyi (nagyon finom) porcukor
japán mustár, tálaláshoz, elhagyható

b.

Elkészítés:


Csirkeszárny- és szójabab raguÁztassuk a szójababot hideg vízben egy éjszakán át. Öblítsük jól le, és tegyük egy edénybe annyi vízzel, amennyi ellepi. Forraljuk fel nagy lángon, majd lassú tűzön főzzük kb. 3 órán át vagy amíg megpuhul a bab. Ha szükséges, pótoljuk a vizet. Ha a bab főzése közben hab keletkezik a víz felszínén, azt távolítsuk el. Szűrjük le a babot, a főzővizét tegyük félre.
Időközben vágjuk le, és dobjuk el a csirkeszárnyak csúcsát, majd vágjuk félbe a szárnyakat az ízületnél.
Hevítsük a szezámolajat egy nagy edényben nagy lángon. Süssük a csirkeszárnyakat két adagban kb. 5 percig adagonként vagy amíg aranyszínűek lesznek. Tegyük félre. Öntsük ki az olaj nagy részét az edényből, csak kb. 1 evőkanálnyit hagyjunk benne.
Tegyük a póréhagymát az edénybe, és süssük 2 percig vagy amíg aranyszínű lesz. Adjuk hozzá a gyömbért, és keverjük pár másodpercig, majd tegyük vissza a csirkeszárnyakat a babbal együtt, és a félretett főzővizet is öntsük rá, hogy az ellepje a babot. Adjunk hozzá hideg vizet, ha szükséges.
Tegyük a szójaszószt, a mirint, a szakét és a cukrot is az edénybe, és forraljuk fel. Lassú tűzön főzzük kb. 20 percig vagy amíg a csirke csaknem átfőtt. Vegyük nagyra a lángot, és forraljuk a babot kb. 20 percig vagy amíg a folyadék lecsökken és kissé besűrűsödik. Öntsük egy tálalóedénybe, és esetleg kínáljunk mellé japán mustárt. Ez az étel rizzsel és enyhén főtt zöldségekkel tálalva a legfinomab

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csirkemell joghurtos-narancsos pácban
Csirkemell joghurtos-narancsos pácban

A húst megmossuk, megszárítjuk, szeletekre vágjuk, majd bedörzsöljük sóval és borssal. A pác összetevőit alaposan összekeverjük. A húst beletesszük a pácba, majd hűtőbe tesszük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell falatok vadas mártásban
Csirkemell falatok vadas mártásban

A megtisztított csirkemellet csíkokra vágjuk és kevés olíva olajon, ételízesítő hozzáadásával megpirítjuk.A vöröshagymát, a fokhagymát, a sárga és a fehérrépát kis kockákra vágjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kata
Csirkés csusza
Csirkés csusza

A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. A csirkemellet kockákra vágjuk, megsózzuk és megborsozzuk. A húst a vajon pirosra sütjük. A sajtot lereszeljük, majd a tejföllel, a petrezs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cserépedényben sült káposztás hús
Cserépedényben sült káposztás hús

A cserépedényt beáztattam (legalább 2 órát) vízbe. A tyúkot daraboltam (a csontos részeket eltettem levesnek) a mellehúsát háromfelé vágtam hosszába, a combokat kettévágtam alsó-...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk