1 kg csirkemell(opcionálisan lehet disznóhúsból is)
1 közepes fej vöröshagyma
2 kanál lecsó(opcionális)
só
bors
pirospaprika
A húst felkockázom, majd a hagymát apróra vágom és megdinsztelem. Hozzárakok két kanál lecsót, pirospaprikát, majd a húst és sózom, borsozom.
Ha kifehéredett a hús, felöntöm másfél dl vízzel, és megfőzöm. Ha a hús puha, hozzáadok egy csésze rizst, dupla annyi vizet, sózom, borsozom, és felforralom. Ha felforrt, lezárom, letakarom, és fél óra múlva megkeverem.
A csirkemellet alaposan megmossuk, majd félbevágjuk mind a 4 fél darabot, így lesz 8 szelet csirkemellünk, amiket sóval, borssal picit meghintünk. Előveszünk egy serpenyőt, belet...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csirkemelleket szeletekre vágjuk,kicsit kiklopfoljuk. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel és kevés olajon elősütjük. A trappista sajtot ler...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Nagy lángon pirítsuk meg a megtisztított, feldarabolt csirkehúst 3 dkg felforrósított vajon, majd sózzuk és borsozzuk meg. Adjuk hozzá a megtisztított hagymát és a feldarabolt...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet sózom,borsozom és pirospaprikás lisztbe forgatom. Egy lábasban vajon hirtelen elősütöm a húsokat,legyen egy kis színe. Visszateszem a lábasba mindet, öntök alá kb 1...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű