1 csirkemell
18 szelet bacon
6 gerezd fokhagyma
1 evőkanál paradicsomszósz
1 teáskanálnyi csirkefűszer
só, bors
olívaolaj
A húst felszeleteljük és átkenjük a sóval és borssal. A zúzott fokhagymát belekeverjük a paradicsomszószba és adunk hozzá 5-6 evőkanál olajat is, fűszerezzük és átkenjük vele a húsokat. Ezt követően baconbe csomagoljuk mindegyiket. Az átkenés nem csak a jó íz miatt fontos, így a bacon rátapad a húsokra és nem bomlik ki a sütőben. A becsomagolt húsokat kiolajozott tepsibe tesszük és 180 fokon sütjük 30-35 percen át. Meg is fordítjuk, hogy minden oldaluk egyenletesen átsüljön.
A tojásfehérjéket villával elkeverjük. Beleszórjuk a keményítőt és kézi habverővel jól eldolgozzuk. Sóval, őrölt borssal ízesítjük. A csirkemellet vékony darabokra szele...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA szalonnát apró kockákra vágjuk, és kisütjük a zsírját. Félidőben hozzááadjuk a felkockázott hagymát, és üvegesre dinszteljük. A pulykahúst csíkokra vágjuk és a hagymára dobva fe...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA csirkemelleket falatkákra vagdaljuk (lehet csíkokra is, kinek hogy tetszik). A lisztből, tojásból, tejből sűrű palacsintatésztát kavarunk. Az összepréselt fokhagymát, borsot, v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát felkarikázzuk és 15 perc alatt sós vízben előfőzzük sós vízben 15 percig főzzük, majd leszűrjük. Szeletelt fel a csirkemellet kisebb kockákra, sózd, borsozd. A tojásoka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű