Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Narancsos kacsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 egész kacsa
5 db narancs

1 tk. szárított rozmaring
1 tk. szárított kakukkfű
1 tk. őrölt fehér bors
3 szem zúzott borókabogyó
4-5 db szegfűszeg

Elkészítés:


Az egész kacsát daraboljuk fel, majd a zsírosabb bőrös részeket fejtsük le róla és egy serpenyőben pici vizet aláöntve süssük ki. Így finom kacsatöpörtyűt és zsírt kapunk végeredményül, amit, míg az ételünk készül, akár nasiként is elfogyaszthatunk. ;)

Készítsük el a sülthöz a pácot a következő módon:


A kisült zsírt hagyjuk kihűlni, majd kakukkfűvel, rozmaringgal, őrölt fehér borssal alaposan keverjük össze.
A sütésre szánt részeket sózzuk be, majd az elkészített pácba jól forgassuk bele és pár órát hagyjuk állni. Én egy éjjelen át hagytam lefedve, a hűtőben pihenni.


Egy tepsibe vagy hőálló tálba egymás mellé helyezzük a bepácolt húst, majd rányomjuk két narancs levét. Beletesszük a szegfűszeget és az összenyomott borókabogyót. Ezután a tepsi tetejét alufóliával lefedjük.
Előmelegített sütőbe, közepes lángon kb. 1,5 óra alatt puhára pároljuk.


Ekkor levesszük róla a fóliát, majd a hús mellé tesszük a feldarabolt narancsokat. Fontos, hogy a narancs pucolásakor a fehér részt, amennyire csak tudjuk, szedjük le a gyümölcsről!
Mikor a kacsa-részek már szép pirosak, a narancskockák pedig megsültek mellette, kivesszük a sütőből.

Almás-aszalt szilvás lilakáposztával tökéletes párosítás!

Narancsos kacsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Diéta
Rakott parizer (Zóna)
Rakott parizer (Zóna)

Tegyél jénai tálba rétegezve parizer – pesztó – gomba - paradicsom – sajt halmocskákat. Süsd pirosra 20 perc alatt. Mozzarella light sajttal a legdiétásabb. A pestót csak vékonyan...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell - Sokszínű töltött csirkemell
Csirkemell - Sokszínű töltött csirkemell

1. A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk. 2. A paprikákat és az újhagymát vékony csíkokra, a sajtot és a sonkát négy szeletbe vágjuk. 3. A kiterített csirkemel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Stahl féle mustáros hagymás csirke
Stahl féle mustáros hagymás csirke

A sütőt melegítsd elő 200 C-ra. A húst sózd, borsozd, szórd meg vegetával, majd pici olajon süsd elő pár percig mindkét oldalról. Amíg a hús sül, keverd össze kézi habverővel a feh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Tepsis sajtos csirkemell
Tepsis sajtos csirkemell

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát. A tepsi aljára szórunk a lereszelt sajtból. Következő lépés az, hogy a csirkemell szeleteket először l...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk