25 dkg csemegekukorica
35 dkg csirkemell
1 közepes fej hagyma
1 zöld paprika
2 közepes nagyságú burgonya
3 evőkanál tejföl
1 evőkanál majonéz
1 teáskanálnyi csípős mustár
zöldpetrezselyem
köménymag
olívaolaj
só, bors
A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk és olívaolajon megsütjük. Mikor elkészült papírtörlőre tesszük, hogy ne legyen olajos és hagyjuk kihűlni. A burgonyát felkockázzuk és sós-köménymagos vízben megfőzzük. A köménymag különleges ízt ad majd neki. A paprikát és a hagymát felszeleteljük és egy tálban összekeverjük a kukoricával. Mikor a csirkefalatok és a burgonya is kihűlt, hozzáadjuk. A tejfölt, a mustárt és a majonézt jól összekeverjük, közben a petrezselyemzöldet felaprítjuk és hozzáadjuk. A kukoricasalátát összekeverjük az öntettel és fél órára hűtőbe rakjuk. Tálaláskor pirítóst, vagy pitát is kínálhatunk hozzá.
Kockázd az almát, paradicsomot és keverd össze a salátával. Dolgozd össze az olajat, mustárt, mézet csipet sóval, borssal és forgasd át a salátával. Száraz serpenyőben pirított tö...
Elkészítési idő: 15 Nehézség: Könnyűegy tapadás mentes serpenyőbe sajtot kell reszelni ( nem kell sok, mert úgy is összefolyik) és kisütni, mint a palacsintát, majd forrón rátenni egy kisebb pohárra, és így nyeri el...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézSós vízben feltesszük főni héjastól a krumplit (2 tk sót teszünk a vízébe). A vöröshagymát felkarikázzuk. 1 liter vizet 1 teáskanálnyi sóval és az ecettel felforralunk. A hagymá...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűEgy 25 centis, teljes kiőrlésű tortillát kenj meg két evőkanálnyi zsírszegény sajtkrémmel. Rakj rá két evőkanálnyi kockázott tavaszi hagymát és zöldséges salsa szószt. Helyezz rá 4...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű