Tészta:
6 tojás
9 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
3 evőkanál kakaópor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
Krém:
2 csomag csokoládés pudingpor
6 dl tej
4 evőkanál cukor
1 teáskanál rumaroma
10 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 evőkanál kakaópor
Hab:
3 dl habtejszín
Máz:
15 dkg tortabevonó csokoládé
étolaj
A tojást nagyon habosra keverem a cukorral és a vaníliás cukorral, majd beleszitálom a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet. Három egyforma részre osztom, és három lapot sütök belőle 30 × 22 cm-es tepsiben. Kb. 10 perc a sütési idő laponként. Félreteszem hűlni. A krémhez a pudingport és a cukrot felfőzöm a tejben, hozzáteszem az aromát, és hűlni hagyom. A margarint, a cukrot és a kakaóport habosra keverem, majd a kihűlt pudinggal összeturmixolom, hogy jó krémes legyen. A kész krémet alsó lapra rákenem, és a sütit hűtőbe teszem. A krémre ráborítom a középső lapot, arra kenem a tejszínt, végül az utolsó lappal befedem. Jól lenyomkodom. A mázhoz a csokit megolvasztom, belekeverem az olajat, és rákenem a sütemény tetejére. 2 kanálnyit félreteszek, és ha már megdermedt egy kicsit a tetején a máz, rácsorgatom. Pár órára hűtőbe teszem.
A tészta annyira legyen puha, hogy ha a gyúródeszkán a tenyereddel szétnyomod akkor feltekerhető legyen. Ha kell víz mennyiségét minden esetben a liszt minősége határozza meg!...
Elkészítési idő: 1éjszaka+sütés Nehézség: KözepesEz a sütemény habkönnyű. Egyszerűen mindenki odavan érte, és hiába habos-babos, a málna kicsit savanykás íze pikánssá teszi az egészet. Az legjobb benne, hogy borzasztó egyszerű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZuerst werden die Kokosdeckel hergestellt. Dafür eine hitzebeständige Schale auf einen Topf mit kochendem Wasser geben und die Eiweiße und den Puderzucker hineingeben. Dann beides...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mascarponét kikeverjük a narancsok reszelt héjával, a porcukorral és a narancslével, majd a legvégén hozzákeverjük a darált kekszet is. Hűtőbe tesszük legalább 1 órára. Tálalás e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű