Hozzávalók: 80 dkg liszt 4 tojás sárgája 4 dkg élesztő 7 dkg vaj vagy margarin 10 dkg cukor pici só 5-6 dl tej
Kinyújtás után: 5 dkg vaj vagy margarin 1 cs van.cukor
Csigák tetejére: 1 dl tejszín vagy tej 1 cs. van.cukor
Töltelék: 30-40 dkg darált dió /ízlés szerint/ 25 dkg cukor /ízlés szerint/ 2 cs. van.cukor 1 citrom reszelt héja
Az élesztőt langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a többi anyagot és az élesztőt,a vaj kivételével. Összedolgozzuk,majd a megolvasztott vajat apránként hozzáadjuk. Hólyagosra verjük,és meleg helyen duplájára kelesztjük. Megkelés után kinyújtjuk,és megkenjük a tésztát olvasztott vaj és van.cukor keverékével.A diótölteléket rászórjuk , mint a bejglit feltekerjük.Felszeleteljük,tepsibe egymás mellé tesszük.Kb 10 percig még hagyjuk kelni,és 180 fokos sütőbe tesszük. Mikor majdnem kész kivesszük a sütőből és megkenjük a tetejét a tejszínes,vagy tejes van.cukros öntettel. Még visszatesszük és kb öt percig sütjük.
Összeállítottam a két tésztát. Először a világosat, majd a kakaósat. Az almaecetet, sót, vizet és reszelt citromhéjat egy tálba mértem, hozzáadtam a por eritritet, kevertem rajta e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű• A vízben elkeverjük az élesztőt és lefedve megfuttatjuk kb. 5-10 perc alatt. • Egy tálba kimérjük a Glutenix Alfa Mix lisztkeveréket, 5 dkg rizslisztet, a sót és a burgonyapelyh...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Közepes1. A langyos tejet egy műanyag tálba mérjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt, amit villával szépen krémesre keverünk. Ez egy fél perc alatt megvan. Fontos, hogy a tál ne legyen hid...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- Géppel alaposan kidolgozom a tésztát, simára, selymesre. Kb 10-15 percig dolgozik a gép. - Duplájára kelesztem, folpackkal letakarva - Amikor megkelt lazán átgyúrom néhány mozd...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Közepes