50 dkg liszt
3 dkg friss élesztő
1 kávéskanál só
2,2 dl langyos tej
1 teáskanál cukor
8 dkg puha vaj
1 tojás
a töltelékhez:
6 evőkanál baracklekvár
15 dkg darált dió
a kenéshez: 1 tojássárgája
a szóráshoz: 1 evőkanál aprított dió
Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, hozzákeverjük a cukrot, és felfuttatjuk.
A liszthez adjuk a sót, a tojást, a vajat és az élesztős tejet. Alaposan összedagasztjuk, majd letakarva a duplájára kelesztjük.
Ha a tészta megkelt, kettévesszük, és egyenként kb. 30 x 40 cm-es téglalappá nyújtjuk. Mindkét lapot megkenjük 3-3 evőkanál lekvárral, megszórjuk a darált dióval, majd feltekerjük. A két tésztarudat összetekerjük, koszorút formázunk belőlük, és hagyjuk 20 percet kelni. Ezután éles késsel – a fotón látható módon – bevagdossuk, megkenjük a tojássárgájával és megszórjuk a dióval.
170 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük.
A cukkinit lereszeljük és semmi egyéb nagyobb dolgunk nincs, mint hogy az összes hozzávalót csomómentesre keverjük és szilikon formába kanalazzuk és kb 20 percig süssük előmeleg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszttel elmorzsolt vajhoz hozzáadod a cukrot meg a tojás sárgákat, és összegyúrod. Ha esetleg nem állna össze rendesen egy nagyon kevés tejet tehetsz hozzá de mindig csak kevese...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 6 tojás sárgáját 6 evőkanál porcukorral kikeverjük, majd hozzáadunk 1 dl étolajat, 6 evőkanál lisztet, fél csomag sütőport, 2 evőkanál kakaóport, majd a 6 tojás felvert habját óv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kókuszreszeléket elkeverjük a sűrített tejjel. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és beleforgatjuk a kókuszos masszába. Sütőpapírral bélelt tepsire kis halmokat rakunk, egy k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű