50 dkg liszt
3 dkg friss élesztő
1 kávéskanál só
2,2 dl langyos tej
1 teáskanál cukor
8 dkg puha vaj
1 tojás
a töltelékhez:
6 evőkanál baracklekvár
15 dkg darált dió
a kenéshez: 1 tojássárgája
a szóráshoz: 1 evőkanál aprított dió
Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, hozzákeverjük a cukrot, és felfuttatjuk.
A liszthez adjuk a sót, a tojást, a vajat és az élesztős tejet. Alaposan összedagasztjuk, majd letakarva a duplájára kelesztjük.
Ha a tészta megkelt, kettévesszük, és egyenként kb. 30 x 40 cm-es téglalappá nyújtjuk. Mindkét lapot megkenjük 3-3 evőkanál lekvárral, megszórjuk a darált dióval, majd feltekerjük. A két tésztarudat összetekerjük, koszorút formázunk belőlük, és hagyjuk 20 percet kelni. Ezután éles késsel – a fotón látható módon – bevagdossuk, megkenjük a tojássárgájával és megszórjuk a dióval.
170 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük.
Felmelegítettem, majdnem forraltam a habtejszínt és beletördeltem a csokit (én Szerencsi csokoládéval készítettem, ami csak 50%-os, de kipróbálom magasabb kakaótartalmúval is). Add...
Elkészítési idő:A tojások sárgáját a cukorral kikavarjuk, majd a lisztet, a sütőport és a vajat is hozzáadjuk, jól kikavarjuk. Az almákat megtisztítjuk és felszeleteljük, vagy lereszeljük, majd a...
Elkészítési idő:4o dkg darált kekszet, 15 dkg olvasztott margarint, 10 dkg cukorral, 7 dkg reszelt tejcsokoládéval jól eldolgoztam. Ez volt az alap., amit belesimítottam egy kb 4o-x4o-es peremes...
Elkészítési idő: