Piskótához:
8 db tojás kettéválasztva
8 ek cukor
8 ek forró víz
10 ek liszt
só
1 cs sütőpor
csipet szódabikarbóna
Öntethez:
1 főzni való csokoládé ízű puding
6 dl tej
cukor
csipet só
5 dkg vaj
2 ek rum
1. Szokásos módon piskótát sütünk (a vizet a sárgájához keverjük).
2. Elkészítjük az öntetet. A pudingot megfőzzük, langyosra hűtjük, és belekeverjük a vajat, majd a rumot.
3. A piskótát felkockázzuk, meglocsoljuk az öntettel, és jó sok tejszínhabot nyomunk rá.
Határozottan langyosan fogyasszátok!
A tojásfehérjéket a cukorral keményre verjük, óvatosan hozzákeverjük a kókuszreszeléket és a lisztet. A tésztát kiöntjük egy kissebb sütőpapírral bélelt tepsibe (20 x 30 cm). 170...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a tojásokat és a sót egy nagyobb edénybe tesszük, majd lassan és kisebb adagokban hozzáadjuk a tejet, miközben folyamatosan keverjük, habverővel, vagy mixerrel. Ezután j...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínből cukor nélkül kemény habot verünk, és hidegre tesszük. A gyümölcsöt feldaraboljuk, kimagozzuk, a felét félretéve, a másik felét összeturmixoljuk. A pudingport 9 dl tejj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két cipót formázunk belőle. Mindegyik cipót lisztezett gyúródeszkán, tepsi nagyságúra nyújtjuk. Az egyiket beleterítjük a tepsibe, erre jö...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz