Piskótához:
8 db tojás kettéválasztva
8 ek cukor
8 ek forró víz
10 ek liszt
só
1 cs sütőpor
csipet szódabikarbóna
Öntethez:
1 főzni való csokoládé ízű puding
6 dl tej
cukor
csipet só
5 dkg vaj
2 ek rum
1. Szokásos módon piskótát sütünk (a vizet a sárgájához keverjük).
2. Elkészítjük az öntetet. A pudingot megfőzzük, langyosra hűtjük, és belekeverjük a vajat, majd a rumot.
3. A piskótát felkockázzuk, meglocsoljuk az öntettel, és jó sok tejszínhabot nyomunk rá.
Határozottan langyosan fogyasszátok!
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A hozzávalókat a cseresznye kivételével összekeverjük. A tejet adjuk hozzá utolsóként kisebb adagokban. Egy közepes tepsit sütőpapírral kibélelün...
Elkészítési idő: 1,5 óraA tészta hozzávalóit tejföllel finom tésztává gyúrjuk. 2 részre osztjuk, az első lapot kinyújtjuk, zsírozott, lisztezett tepsibe rakjuk, erre kerül a túrótöltelék, majd a másik k...
Elkészítési idő:A tojást habverővel elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot, tejet. A lisztet elkeverjük a sütőporral, egy csipet sóval, és a darált diót hozzáadjuk. A két keveréket összeöntjük, elkev...
Elkészítési idő: