30 dkg liszt
25 dkg Rama margarin
10 dkg darált mogyoró
10 dkg porcukor
10 g vaníliás cukor
1 evőkanál rum
1 db tojássárga
1 csipet só
ízlés szerint reszelt citromhéj
A csokoládébevonó hozzávalói:
20 dkg tortabevonó csokoládé (Party)
0.5 dl étolaj
A lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg margarint, és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, és a darált mogyorót.
Ezután adjuk hozzá a rumot és a tojássárgát, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, majd csomagoljuk be fóliába, és tegyük be 30 percre a hűtőbe.
A hűtőből kivéve, lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 0,5 cm vastagságúra a tésztát, majd egy nagyobb pogácsaszaggatóval szúrjuk ki a korongokat. (én 6 cm átmérőjű szaggatót használtam)
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb, helyezzük rá a tésztakorongokat.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 8-10 perc alatt süssük szép világos színűre.
A sütőből kivéve, hagyjuk teljesen kihűlni, és ízlés szerinti lekvárral kettőt-kettőt ragasszuk össze, majd hagyjuk pár órát állni, hogy a lekvárt kissé beszívja, és ne csússzon szét, amikor vonjuk be a csokoládéval.
A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, majd adjuk hozzá az étolajat, és gőzfürdő fölött olvasszuk fel.
Ezután vegyük le a gőzről, majd egyesével mártsuk meg benne az összeragasztott korongokat.
Ezután tegyük vissza a sütőpapírral bélelt tepsire, majd hagyjuk hogy a csokoládé teljesen megdermedjen.
A csokoládét, a sűrített tejet, a kakaóport és a tejet egy edénybe teszünk és lassú tűzön felfőzzük. A kekszet apróra tördeljük és a szirupot ráöntjük. Ha nagyon szilárd a massza,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3 tojás sárgáját, 2 tk vaníliás cukrot, néhány kanál cukrot, a vaníliás pudingport simára keverjük és egy-két kanál tejet merünk hozzá. A tejet egy mikrózható tálba rakjuk, kissé m...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA cukrot kikavarjuk a tojássárgákkal és az olajjal. Hozzáadjuk az apróra reszelt sárgarépát, a vaníliás cukrot és a sütőporos lisztet. Alaposan összekavarjuk. Kis fahéjjal vagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Mérjük ki a hozzávalókat. 100 ml tejet melegítsünk meg, keverjünk el benne 10 g kristálycukrot, majd adjuk hozzá az élesztőt. 2. Pár perc alatt futtassuk fel. 3. A liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz