menu

Családireceptkönyv.hu

Isler


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg liszt
25 dkg Rama margarin
10 dkg darált mogyoró
10 dkg porcukor
10 g vaníliás cukor
1 evőkanál rum
1 db tojássárga
1 csipet só
ízlés szerint reszelt citromhéj
A csokoládébevonó hozzávalói:
20 dkg tortabevonó csokoládé (Party)
0.5 dl étolaj

Elkészítés:


A lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg margarint, és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, és a darált mogyorót.
Ezután adjuk hozzá a rumot és a tojássárgát, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, majd csomagoljuk be fóliába, és tegyük be 30 percre a hűtőbe.
A hűtőből kivéve, lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 0,5 cm vastagságúra a tésztát, majd egy nagyobb pogácsaszaggatóval szúrjuk ki a korongokat. (én 6 cm átmérőjű szaggatót használtam)
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb, helyezzük rá a tésztakorongokat.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 8-10 perc alatt süssük szép világos színűre.
A sütőből kivéve, hagyjuk teljesen kihűlni, és ízlés szerinti lekvárral kettőt-kettőt ragasszuk össze, majd hagyjuk pár órát állni, hogy a lekvárt kissé beszívja, és ne csússzon szét, amikor vonjuk be a csokoládéval.
A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, majd adjuk hozzá az étolajat, és gőzfürdő fölött olvasszuk fel.
Ezután vegyük le a gőzről, majd egyesével mártsuk meg benne az összeragasztott korongokat.

Ezután tegyük vissza a sütőpapírral bélelt tepsire, majd hagyjuk hogy a csokoládé teljesen megdermedjen.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Hortobágyi töpörtyűs pogácsa
Hortobágyi töpörtyűs pogácsa

A lisztben eloszlatjuk a sütőport,sót, elmorzsoljuk a zsírt, hozzáadjuk a tojásokat, majd olyan keménységűre gyúrjuk, mint a rétestészta, kell bele majd egy kis tejföl is, annyit...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fantasztikus szelet recept
Fantasztikus szelet recept

Barna lap: A piskótához a tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat, az olajat és vizet és óvatosan összeforgatjuk. Végül a kakaóporral elkever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Epres-túrós desszert
Epres-túrós desszert

A földiepret megmossuk, lecsepegtetjük és vastagabb szeletekre vágjuk. Egy keskeny, de hosszúkás magasabb falú sütőformát a pereméig kibélelünk folpackkal és az aljára helyezzük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Vaníliás-túrós kiflicskék
Vaníliás-túrós kiflicskék

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, gombóccá formáljuk és 10 percet pihentetjük. Ezután a tésztát 2 egyenlő részre osztjuk, majd egyenként, egy bőven lisztezett deszkán 2-3 mm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk