50 dkg liszt
20 dkg vaj vagy margarin
10 dkg cukor
fél citrom reszelt héja
1/2 kávéskanál só
1 tojás
1 dl tej
2 dkg friss élesztő
A töltelékhez
20 dkg őrölt dió
10 dkg őrölt mák
15 dkg cukor
sárgabaracklekvár
erdei gyümölcs lekvár
A tetejére
porcukor
A töltelékhez a diót 10 dkg, a mákot 5 dkg cukorral elkeverjük.
Az élesztőt a langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk, majd a tészta többi hozzávalóival összegyúrjuk. Bő félórát pihentetjük.
Ezután négy egyenlő részre osztjuk, és lisztezett munkafelületen mindegyikből egy-egy tepsiméretű téglalapot nyújtunk.
Az első lapot a vékonyan kivajazott tepsibe terítjük, megkenjük baracklekvárral, majd megszórjuk a cukros dió felével. Erre jön a következő tésztalap erdei gyümölcs lekvárral és mákkal. Újabb lap következik baracklekvárral kenve és a maradék dióval szórva, végül az egészet befedjük a negyedik lappal.
180 fokra melegített sütőbe toljuk és kb. 40 perc alatt megsütjük a süteményt.
Ha teljesen kihűlt, szeleteljük és porcukorral meghintve kínáljuk
összekeverni 160 fokon 15 perc összekever...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A tojásfehérjéket vízgőz felett a porcukorral addig verjük,míg jó kemény nem lesz. Arra kell ügyelni,hogy a tál amit vízgőz fölé teszünk,ne érjen bele a vízbe. 2. Kihűtjük,kö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjékből a fele cukorral kemény habot verünk. A tojássárgákat a cukor másik felével és 3 ek vízzel krémesre keverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször kávédarálón őröljük lisztté fajtánként a magokat. A rizst szitáljuk át feltétlen, mert az apró darabok nem fognak megpuhulni a sütés közben. A tojásokat válasszuk szét. A...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű