20 cm átmérőjű tortaformához
a tésztához:
• 15 dkg liszt
• 10 dkg vaj
• 5 dkg cukor
• 1/2 citrom reszelt héja
a töltelékhez:
• 25 dkg darált dió
• 10 dkg vaj
• 10 dkg cukor
• 3 tojás
• 1/4 kávéskanál őrölt fahéj
a díszítéshez:
• olvasztott csokoládé
• néhány felezett dió
A töltelék hozzávalóit összekeverjük (legegyszerűbb robotgépben). A tészta alapanyagait egybegyúrjuk.
A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, és egyenletes vastagságban belenyomkodjuk a tésztát úgy, hogy ne csak a forma alját, de az oldalát is befedje kb. 3 cm magasan. A tölteléket a tészta közepébe kanalazzuk, és elegyengetjük. A tortát 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)
Miután kihűlt, olvasztott csokoládéval, dióval és fűszernövénylevelekkel díszítjük.
◾️Az összes hozzávalót egy tálban morzsoljuk el majd gyúrjunk belőle tésztát. ◾️Folpackba csomagolva tegyük hűtőbe 30 percre. ◾️Ha eljárt az idő nyújtsuk ki és helyezzük egy pi...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes1. A cukrot, a margarint és a tojásokat habosra kikeverjük. 2. Utána hozzáöntjük a tej felét, végül a kakaóport is belekeverjük. 3. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojásoknak szétválasztjuk a fehérjét és a sárgáját. A fehérjéből csipet sóval és 5 dkg porcukorral kemény habot verünk. A tojás sárgákat habosra keverjük a maradék 5 dkg porcukor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból piskótatésztát készítünk, közepes méretű tepsibe öntjük és 180 fokon megsütjük. A krémhez a pudingot a tejben megfőzzük, majd kihűtjük. A margarint/vajat a cuko...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű