Tészta:
25 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg cukor
1 tojás
Töltelék:
6 tojás
20 dkg cukor
kevés vanília
20 dkg darált mogyoró
A lisztből, a vajból, a cukorból és a tojásból tésztát gyúrunk. A tésztát két részre osztjuk, sütőlemez nagyságúra nyújtjuk és míg elkészítjük a tölteléket hűvös helyen pihentetjük.
A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral és a vaníliával. Hozzáadjuk a tojásfehérje kemény habjának a felét. A darált mogyorót a hab másik felével összekeverjük.
A rizst megmosom, és annyi vízben teszem fel főni, amennyi éppen ellepi. Ha beszívta a vizet, hozzáöntöm a tejet, sózom, és gyakran kevergetve megfőzöm. Ha tej is elfogyott alóla,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDiós- és mákos patkó Tésztát készítünk fél kiló lisztből húsz deka vajjal, három tojássárgájával, egy kanál porcukorral, csipetnyi sóval, két deka tejben feloldott élesztővel és m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés langyos tejjel, liszttel, cukorral és élesztővel kovászt készítünk. A többi porcukorral, vaníliás cukorral a tojássárgákat habosra keverjük, hozzáöntjük az élesztős tejet,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.) Verd fel a tojásokat, majd keverd hozzá a többi hozzávalót is. 2.) A keksz tésztáját két zsírpapír között kb. fél centiméter vastagságúra nyújtsd ki. A felső zsírpapírt húzd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű