Tészta:
25 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg cukor
1 tojás
Töltelék:
6 tojás
20 dkg cukor
kevés vanília
20 dkg darált mogyoró
A lisztből, a vajból, a cukorból és a tojásból tésztát gyúrunk. A tésztát két részre osztjuk, sütőlemez nagyságúra nyújtjuk és míg elkészítjük a tölteléket hűvös helyen pihentetjük.
A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral és a vaníliával. Hozzáadjuk a tojásfehérje kemény habjának a felét. A darált mogyorót a hab másik felével összekeverjük.
A két bögre mogyorót turmixgépben ledaráljuk, majd hozzáadjuk a két bögre porcukrot, az egy bögre cukrozatlan kakaóport, az egy teáskanál vaníliakivonatot, az egy teáskanál olajat,...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA tejet langyosítsuk fel, adjunk hozzá egy evőkanál cukrot és futtassuk fel benne az élesztőt. A többi hozzávalót tegyük egy tálba, majd öntsük rá a felfuttatott élesztőt, keverj...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: NehézMossuk meg, vágjuk ketté, és távolítsuk el az almák magházát, majd a hasukra fektetve vágjuk vékony szeletekre. Egy tálat töltsünk meg vízzel, és keverjük hozzá egy citrom kifacsar...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű