Családireceptkönyv.hu

Almás-diós pite


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt,
1 sütőpor,
csipet só,
20 dkg zsír,
3 tojás sárgája,
1 kis pohár tejföl,
1 van. cukor,
10 dkg cukor.
TÖLTELÉK:
1,6 kg alma (egészben mérve)
ízlés szerint fahéj,
15 dkg durvára darált dió,
16 dkg cukor.
Tetejére
1 egész tojás
5 dkg durvára darált dió

Elkészítés:


Az almát lereszelem, összekeverem a cukorral, és állni hagyom fél órát. Kinyomkodom a levét nagyjából, belekeverem a fahéjat, és a diót.
A tészta hozzávalóit összegyúrom, fél órát hűtőben fóliába csomagolva pihentetem.
A tésztát kettéveszem. Kinyújtom tepsi méretűre, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakom a nyújtófa segítségével.
Rákanalazom egyenletesen a tölteléket, kicsit meglapogatom, majd a másik lappal befedem.
Felvert egész tojással lekenem, villával megszurkálom, megszórom 3-4 dkg dióval majd sütőben, 180°-on, 35-40 perc alatt készre sütöm.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha mazsolát is teszünk a töltelékbe, a mazsolát beáztatjuk, lecsepegtetjük.

Almás-diós pite

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Laura
Lúdláb szelet
Lúdláb szelet

Tészta: 6 tojás sárgája - 6 kanál cukorral és egy vaníliás cukorral kikeverjük, adunk hozzá 3 kanál lisztet. 3 kanál kakaót, 1 sütőport és a 6 tojás habját. Zsírozott, lisztezett...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aljnélküli túrós
Aljnélküli túrós

A hozzávalókat összekeverjük, közepes méretű lisztezett, zsírozott tepsibe öntjük. A tetejére valókat kikeverjük, evőkanállal rácsurgatjuk és elsimítjuk a tetején. Forró sütőben...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Susan
Meggy dulcsáca - Irénke
Meggy dulcsáca - Irénke

A meggyet egy nagyobb lábasba rakom, beleteszem a vaníliát, és a cukrot, Lassú tűzön óvatosan kavargatom, hogy a meggy ne törjön össze, miután elolvadt a cukor,tovább főzőm még 40-...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Püspökkenyér avagy gyümölcskenyér tojásfehérjéből
Püspökkenyér avagy gyümölcskenyér tojásfehérjéből

Az összevágott hozzávalókat liszttel és porcukorral összekeverjük, a habhoz adjuk. Legvégén az olvasztott vajat. Kivajazott, lisztezett püspökkenyér formába öntjük. 20-25 percig...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk