50 dkg liszt,
1 sütőpor,
csipet só,
20 dkg zsír,
3 tojás sárgája,
1 kis pohár tejföl,
1 van. cukor,
10 dkg cukor.
TÖLTELÉK:
1,6 kg alma (egészben mérve)
ízlés szerint fahéj,
15 dkg durvára darált dió,
16 dkg cukor.
Tetejére
1 egész tojás
5 dkg durvára darált dió
Az almát lereszelem, összekeverem a cukorral, és állni hagyom fél órát. Kinyomkodom a levét nagyjából, belekeverem a fahéjat, és a diót.
A tészta hozzávalóit összegyúrom, fél órát hűtőben fóliába csomagolva pihentetem.
A tésztát kettéveszem. Kinyújtom tepsi méretűre, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakom a nyújtófa segítségével.
Rákanalazom egyenletesen a tölteléket, kicsit meglapogatom, majd a másik lappal befedem.
Felvert egész tojással lekenem, villával megszurkálom, megszórom 3-4 dkg dióval majd sütőben, 180°-on, 35-40 perc alatt készre sütöm.
Ha mazsolát is teszünk a töltelékbe, a mazsolát beáztatjuk, lecsepegtetjük.
100 gramm túrót összekeverjük a cukorral és a vanília, majd hozzáadjuk a tejet. Külön tenyészteni zselatin utasításoknak megfelelően, és öntsük a túró tömeg. A tökéletes összhang f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttp://receptneked.hu/edes-sutemenyek/kakaos-kevert-suti/
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA porcukorhoz adjuk hozzá az egész tojásokat, és a vaníliás cukrot, majd keverjük jó habosra. Amikor már jó habos, állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a forró vizet, majd kev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű40 dkg lisztből fél csomag sütőporral, 12 dkg zsírral, 12 dkg cukorral, 1 tojással és annyi tejföllel, hogy jól gyúrható tészta legyen, tésztát készítünk. 3 részre osztjuk, és eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű