menu

Családireceptkönyv.hu

Fahéjaskoszorú


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg liszt
1 csipet só
125 ml langyos tej
2,5 dkg élesztő
15 dkg olvasztott Rama
1 db tojássárgája
1 evőkanál cukor
a töltelékhez

5 dkg Rama
4 evőkanál cukor
3 teáskanál fahéj

Elkészítés:


A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk (10 perc)
Egy tálba tesszük a lisztet, sót, cukrot, olvasztott Ramát, tojássárgáját és a tejben felfuttatott élesztőt. Jól összegyúrjuk.
Konyharuhával letakarva, meleg helyre tesszük és 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk és kinyújtjuk. Megkenjük olvasztott Ramával.
Egy tálba tesszük a cukrot, összekeverjük a fahéjjal, és megszórjuk a Ramával megkent tésztát, majd feltekerjük.
A feltekert tésztát egy éles késsel hosszában elvágjuk.
Fordítsuk háttal egymásnak őket és fonjuk össze őket.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
Kenjük meg a maradék pici olvasztott Ramával és szórjuk meg a fahéjas cukorral.
200 fokon 35 perc alatt szép pirosra sütjük.

Fahéjaskoszorú

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csöröge ll.
Csöröge ll.

Összekeverjük a hozzávalókat, majd kinyújtjuk kiszaggatjuk és forró olajba kisütjük. Majd baracklekvárral és porcukorral tálaljuk.

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paleo medvehagymás császárzsemle
Paleo medvehagymás császárzsemle

A száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben keverjük össze, majd dolgozzuk össze, és tegyük félre pihentetni. Ezalatt a kókuszzsíron 5 perc alatt pároljuk puhára a medveha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Túrós zsemle
Túrós zsemle

A hozzávalókat összegyúrjuk, dagasztjuk (kenyérsütőgépben is lehet) letakarva kb. 60 percet pihentetjük. 10 darabra osztjuk,formázzuk, sütőpapíros tepsire rakosgatjuk, majd újra pi...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos Stangli
Sajtos Stangli

1,5 dl langyos , cukros tejben az élesztőt felfuttattam. A liszthez kevertem mindent és összegyúrtam. Egy viszonylag lágy,de már nem ragadós tésztát kaptam. Meleg helyen kelt kb 45...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk