40 dkg liszt
1 csipet só
125 ml langyos tej
2,5 dkg élesztő
15 dkg olvasztott Rama
1 db tojássárgája
1 evőkanál cukor
a töltelékhez
5 dkg Rama
4 evőkanál cukor
3 teáskanál fahéj
A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk (10 perc)
Egy tálba tesszük a lisztet, sót, cukrot, olvasztott Ramát, tojássárgáját és a tejben felfuttatott élesztőt. Jól összegyúrjuk.
Konyharuhával letakarva, meleg helyre tesszük és 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk és kinyújtjuk. Megkenjük olvasztott Ramával.
Egy tálba tesszük a cukrot, összekeverjük a fahéjjal, és megszórjuk a Ramával megkent tésztát, majd feltekerjük.
A feltekert tésztát egy éles késsel hosszában elvágjuk.
Fordítsuk háttal egymásnak őket és fonjuk össze őket.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
Kenjük meg a maradék pici olvasztott Ramával és szórjuk meg a fahéjas cukorral.
200 fokon 35 perc alatt szép pirosra sütjük.
Kétféleképpen készítettem már el a croissanokat, most azt írom le, amelyik nekem jobban bevált. Az élesztőt langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk. A hozzávalókból, a vaj kivételé...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesFelolvasztjuk a 8 dkg vajat, elkeverjük benne a barna cukrot és az őrölt fahéjat, majd félretesszük. Egy kb. 30 x 35 cm-es sütőformát kivajazunk, kibélelünk sütőpapírral, amelyet s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRobotgéppel dagasztottam kb. 5 percig. Szobahőmérsékleten kelesztettem 1 óráig. Majd vizes kézzel 4 db. zsömlét formáztam belőle. Hideg sütőbe tettem, és 180 fokon kezdtem el sütni...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet,az élesztőt,az öreg tésztát,az olajat,a sót egy tálba tesszük és hozzá öntjük a vizet.Szép simára dagasztjuk a tésztát.Akkor jó,ha jó rugalmas tésztát kapunk. Mikor kész...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű