menu

Családireceptkönyv.hu

Hamis rántott szelet salátapityókával


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg pityóka
1 cs petrezselyemzöld
15 dkg hagyma
5 cikkfoghagyma
30 dkg darálhús
10 dkg szalonna
10 dkg rizs
3 tojás

Elkészítés:


Azért nem teljesen hamis mert hús is van benne csak másképp . És nem utolsó szempont a pénztárcakímélő kategóriába tartozik a körettel együtt .
Először a köretet készítettem el 60 deka főtt pityókát ami teljesen ki volt már hűlve , meghántottam ,majd karikákra vágtam . 15 dkg hagyma felét a lapítón apró kockákra ,a másik felét karikákra vágtam és így raktam a pityókára. Egy csokor petrezselyemzöldet is hozzáaprítottam ,majd készítettem egy öntetet 3 evőkanál főző olajat, 3 evőkanál almaecetet , 1 evőkanál cukrot , sót borsot elkevertem 4 dl vízzel és ezt töltöttem rá a pityókára . összekevertem és a hűtőszekrénybe tettem tálalásig.
30 deka disznóhúst ledaráltam 10deka friss nyers szalonnával 1 fej hagymával és 5 cikk fokhagymával .10 deka rizset sós vízben megfőztem lehűtöttem és hozzáadtam a darált húshoz. Tettem bele 3 tojást ,3 evőkanál prézlit, és 1 kanál lisztet. Sóztam borsoztam és jól összekevertem . A lényeg hogy olyan masszát készítsünk amit jól lehet formálni . Egy darabot a masszából a megvizezett tenyerünkre teszünk ,majd szelet formájúra nyomkodjuk a két tenyerünk között de ne legyen vastagabb 1 cm -nél. Ezután lisztbe mártjuk ,majd felvert tojásba forgatjuk és a végén meghempergetjük a zsemlemorzsába is . Mérsékelt lángon serpenyőben , olajban szép pirosra sütjük mind a két oldalát ,majd szalvettára szedjük a szeleteket .
Ez a szelet így elkészítve ezzel a saláta körettel hidegen is fogyasztható smile hangulatjel
A pityóka mint tudjuk az a burgonya , a lapító az a vágódeszka ,a prézli az a zsemlemorzsa , s ha valamit nem ismertek fel akkor kérdezzetek bátran

Hamis rántott szelet salátapityókával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Karajszeletek csirkemájas, gombás raguval sütve
Karajszeletek csirkemájas, gombás raguval sütve

A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztezzük és kevés olajon elősütjük. Vágjuk a vöröshagymát finomra, a szalonnát, csirkemájat és a gombát kis kockákra. Készítsü...

Elkészítési idő: 45 min
Nehézség: Közepes
share
Karaj - Tenkes szelet
Karaj - Tenkes szelet

1. A kicsontozott sertéskarajt szeletekre vágom, és vékonyra kiverem. 2. Sóval, borssal meghintem. 3. A gombát, a gépsonkát és a szárnyas májat egyforma kockára vágom....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Csülök Pékné módra
Csülök Pékné módra

A csülköt megtisztítjuk és vízben feltesszük főni. Beletesszük a babérlevelet, hagymát, fokhagymát, sót, borsot, borókabogyót. Kb. 2 óra alatt lefedve puhára főzzük. Ezután a csülk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
Disznósajt házilag – Te is meg tudod csinálni! Sokka
Disznósajt házilag – Te is meg tudod csinálni! Sokka

Elkészítése: A sertésfejet megmossuk és megtisztítjuk, majd egy edénybe tesszük és annyi vizet öntünk rá, ami ellepi. Fűszerezzük és lefedve addig főzzük, amíg a hús leesik a cs...

Elkészítési idő: 06
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk