Családireceptkönyv.hu

Hamis rántott szelet salátapityókával


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg pityóka
1 cs petrezselyemzöld
15 dkg hagyma
5 cikkfoghagyma
30 dkg darálhús
10 dkg szalonna
10 dkg rizs
3 tojás

Elkészítés:


Azért nem teljesen hamis mert hús is van benne csak másképp . És nem utolsó szempont a pénztárcakímélő kategóriába tartozik a körettel együtt .
Először a köretet készítettem el 60 deka főtt pityókát ami teljesen ki volt már hűlve , meghántottam ,majd karikákra vágtam . 15 dkg hagyma felét a lapítón apró kockákra ,a másik felét karikákra vágtam és így raktam a pityókára. Egy csokor petrezselyemzöldet is hozzáaprítottam ,majd készítettem egy öntetet 3 evőkanál főző olajat, 3 evőkanál almaecetet , 1 evőkanál cukrot , sót borsot elkevertem 4 dl vízzel és ezt töltöttem rá a pityókára . összekevertem és a hűtőszekrénybe tettem tálalásig.
30 deka disznóhúst ledaráltam 10deka friss nyers szalonnával 1 fej hagymával és 5 cikk fokhagymával .10 deka rizset sós vízben megfőztem lehűtöttem és hozzáadtam a darált húshoz. Tettem bele 3 tojást ,3 evőkanál prézlit, és 1 kanál lisztet. Sóztam borsoztam és jól összekevertem . A lényeg hogy olyan masszát készítsünk amit jól lehet formálni . Egy darabot a masszából a megvizezett tenyerünkre teszünk ,majd szelet formájúra nyomkodjuk a két tenyerünk között de ne legyen vastagabb 1 cm -nél. Ezután lisztbe mártjuk ,majd felvert tojásba forgatjuk és a végén meghempergetjük a zsemlemorzsába is . Mérsékelt lángon serpenyőben , olajban szép pirosra sütjük mind a két oldalát ,majd szalvettára szedjük a szeleteket .
Ez a szelet így elkészítve ezzel a saláta körettel hidegen is fogyasztható smile hangulatjel
A pityóka mint tudjuk az a burgonya , a lapító az a vágódeszka ,a prézli az a zsemlemorzsa , s ha valamit nem ismertek fel akkor kérdezzetek bátran

Hamis rántott szelet salátapityókával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Cigánypecsenye egyszerűen
Cigánypecsenye egyszerűen

Hagymát pucolok, majd karikákra vágom. A szalonnaszeleteket beirdalom. A tarjákat megmosom és lecsepegtetem, majd egy tálcán sorba rendezem őket. A fűszereket egy tálkában össze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar disznósajt présben
disznósajt présben

Az összes összetevőt feltesszük főzni /kb 3-4 óra/, fűszerek és só nélkül. A csülköt, körmöt ledaráljuk, a szívet, nyelvet kockára vágjuk fel. Az egészet összekeverjük, fűszerezz...

Elkészítési idő: 2-3 nap
Nehézség: Közepes
share
Töltött fasírttekercs
Töltött fasírttekercs

A zsemlét vízbe áztatjuk. A hagymát kockázzuk, pirítjuk, és a húshoz adjuk. A zsemlét kinyomkodjuk, és szintén a húshoz adjuk, majd az összenyomott fokhagymát, a tojást, fűszereket...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Emese
Sertéspárizsi házilag
Sertéspárizsi házilag

A húst és a zsíros szalonnát húsdarálón ledaráljuk. Ha nincs apró lyukú tárcsánk, akkor 2-szer, 3-szor daráljuk át a húsokat. Ezután a darált húshoz adjuk a fűszereket (kivéve a s...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk