35 dkg cukor
4 tojás
25 dkg margarin
1 csomag vaníliás cukor
45 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 dl tej
A töltelékhez:
50 dkg finom túró
1 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
ízlés szerint porcukor
A megszóráshoz:
porcukor
A cukrot a tojással jó habosra kikavarjuk, majd hozzáadjuk a puha margarint, a vaníliás cukrot és a 2 dl tejet fokozatosan, végül a sütőporos lisztet. A tölteléket elkészítjük. A tészta felét egy sütőpapírral kibélelt, 25 × 35 cm-es tepsibe kanalazzuk, erre rátesszük a tölteléket, majd a tészta másik felét is rákanalazzuk és elsimítjuk. Előmelegített sütőben, mérsékelt hőfokon (nálam 120°C) készre sütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintjük.
A vajat a liszttel, cukorral, élesztővel szétmorzsoljuk. Ezután a tejjel összegyúrjuk. Négy részre osztva, letakarjuk, és egy félóráig hűvös helyen állni hagyjuk. A fél óra eleg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMivel a tésztát nem kell pihentetni, ezért érdemes először a túrótöltelékkel kezdeni. A töltelékhez először készítünk egy vaníliapudingot, ehhez három tojást kettéválasztunk, a...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűEgy edényben megolvasztjuk a vajat, hozzákeverjük a kakaót és a cukrot. A tűzről levével hozzákeverjük a tojásokat majd a lisztet. Sütőpapírral bélelünk egy 20 x 30-as tepsit, úg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a gyömbért, a narancshéjat, a vajat és egy csipet sót egy tálba tesszük. A vajat a liszttel szépen összemorzsoljuk, majd ehhez adjuk hozzá a cukrot és a tejet. Kézzel sz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű