-6 db száraz zsemlét
2 nagyobb fej vöröshagyma
1 nagy csokor apróra vágott petrezselyem
6 egész tojás
-sót, borsot, ételízesítőt
Összekeverem a masszát (nem kell pépesre) és vagy folpackba,
vagy (egyszerűbb) zacskókba adagolom
és a levesbe teszem a főzési idő felénél.
Néha fordítok rajta, hogy átfőjön.
Az élesztőt a langyos vízbe morzsold bele. Gyúrd össze a liszttel, az olajjal és ízlésed szerint sóval. Fél órát pihentesd meleg helyen, és lisztezett deszkán nyújtsd ki a teps...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit alaposan megtisztítjuk, ha elég zsenge, nem szükséges a magos részt és a héját eltávolítani. (Én előbbit akkor sem szeretem, ha még pici magokat tartalmaz, ezért...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTöltelékhez 4db tejben áztatott zsemlét használtam. Hozzá adtam 3 db felvert tojást, kis őrölt borsot, kevés piros aranyat, ételízesítőt, dinsztelt hagymát, és jó sok petrezselyem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Vettem egy kis kenyeret, hosszában 3 csíkban elvágtam, egészen a héjáig, és keresztben is bekockáztam, majd vajjal körbe kentem, és fóliával együtt tepsibe tettem. 2. Közben...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű