Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 dkg élesztő, 3-4 dl langyos tej, 3 ek. porcukor, 1 mk. só, 2 ek olaj.Töltelék: 5 dkg olvasztott vaj, 8-8 ek. darált mák és porcukor, vaníliás cukor, reszelt citromhéj
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát gyúrunk...Az élesztőt felfuttatjuk kb. 1 dl cukros-langyos tejben. Mindent hozzáadva közepesen lágy tésztát készítünk. Jól kidagasztjuk, liszttel meghintjük, letakarjuk, majd meleg helyen kétszeresére kelesztjük. Mikor megkelt, lisztezett lapon, kb. 30x40 lappá nyújtjuk. Meglocsoljuk az olvasztott vajjal, elkenjük, rászórjuk a mák és a porcukor keverékét. Feltekerjük, koszorúba hajtjuk és kb.2-3 ujjnyi vastagon bevagdossuk, a szeleteket kifordítjuk. Tojássárgájával lekenjük, forró sütöben pirosra, ropogósra sütjük. Sütési idő kb. 25 perc.
4 tojás fehérjét kemény habbá verjük, 10 deka porcukrot a habbal elkeverünk, kissé felverjük és hozzáadunk 4 tojás sárgáját. Azután összekeverjük 10 és fél deka liszttel, majd vaj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent bele (Zepter botmixer -> lyukacsos (nem sima korong) adapterrel összekeverni), beleöntjük a kivajazott tepsibe és rápakoljuk a meggyet (amennyit szeretnénk), majd előmelegí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű