20 dkg kakaós keksz
6 dkg vaj
6 evőkanál meggyes gyümölcslé
2 evőkanál porcukor
1 tasak csokoládés pudingpor
4 evőkanál cukor
4 dl tej
10 dkg jó minőségű csokoládé
25 dkg meggy (befőtt is jó)
A kekszet apróra törjük és hozzákeverjük a vajat, a meggyes gyümölcslét és a porcukrot, majd robotgéppel összedolgozzuk. Amikor kemény pép lesz belőle, belekeverjük a kimagvalt meggy felét és egy sütőformába, tálba simítjuk. A pudingport összekeverjük a cukorral, felöntjük a tejjel és készre főzzük. A csokoládét apróra tördeljük és belekeverjük a meleg pudingba, az egészet ráöntjük a kekszes masszára. A tetejére halmozzuk a maradék meggyet, nem baj ha belesüpped a pudingba, így lesz igazán fincsi. Lehűtjük és tálalhatjuk.
25 x 25 centis tál alját kirakjuk keksszel. A karamell hozzávalóit felforraljuk, majd további 6-8 percig főzzük. Ezalatt a krém besűrűsödik, de még folyékony marad. Ráöntjük a keks...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta elkészítéséhez kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját is habosra verjük, ez utóbbihoz hozzáadjuk a gesztenyepürét, amivel alaposan elveg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a tésztákat, amihez először habverővel összekeverjük a tojást a vízzel, a citromlével és a kókuszolajjal. Hozzáadjuk az egymással elkevert szárazanyagokat. Egynemű tés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítse elő a sütőt 350 °F-ra. Egy 9 hüvelykes kerek rugós formát kivajazunk és kibélelünk sütőpapírral. A szivacs elkészítése: A tojásokat és a cukrot egy keverőtálba tess...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű