20 dkg kakaós keksz
6 dkg vaj
6 evőkanál meggyes gyümölcslé
2 evőkanál porcukor
1 tasak csokoládés pudingpor
4 evőkanál cukor
4 dl tej
10 dkg jó minőségű csokoládé
25 dkg meggy (befőtt is jó)
A kekszet apróra törjük és hozzákeverjük a vajat, a meggyes gyümölcslét és a porcukrot, majd robotgéppel összedolgozzuk. Amikor kemény pép lesz belőle, belekeverjük a kimagvalt meggy felét és egy sütőformába, tálba simítjuk. A pudingport összekeverjük a cukorral, felöntjük a tejjel és készre főzzük. A csokoládét apróra tördeljük és belekeverjük a meleg pudingba, az egészet ráöntjük a kekszes masszára. A tetejére halmozzuk a maradék meggyet, nem baj ha belesüpped a pudingba, így lesz igazán fincsi. Lehűtjük és tálalhatjuk.
Egy darab alufóliát leterítünk. Az alufóliára leteszünk három sor kekszet közvetlen egymás mellé. A mázhoz valókat gőz fölött összeolvasztjuk, majd a banánokat belemártjuk és ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hideg habtejszínt verjük kemény habbá. A mascarponét keverjük habosra a cukorral és a vanília kivonattal. Forgassuk bele a tejszínhabot is, akkor jó, ha egynemű a krém. A hideg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNem folyós, kanalazható masszát kell kapnod, amiből 1-1 kanállal teszel a goffri sütőbe. Pár perc alatt elkészül. Ebből a mennyiségből 2 db goffri lett. Cukormentes nutellával (Cav...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. A lisztben elkeverjük a sütőport és a cukrokat, majd elmorzsoljuk benne a vajat és a tojások hozzáadásával összegyúrjuk, jól összedolgozzuk. (Az a jó, ha picit ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű