20 dkg kakaós keksz
6 dkg vaj
6 evőkanál meggyes gyümölcslé
2 evőkanál porcukor
1 tasak csokoládés pudingpor
4 evőkanál cukor
4 dl tej
10 dkg jó minőségű csokoládé
25 dkg meggy (befőtt is jó)
A kekszet apróra törjük és hozzákeverjük a vajat, a meggyes gyümölcslét és a porcukrot, majd robotgéppel összedolgozzuk. Amikor kemény pép lesz belőle, belekeverjük a kimagvalt meggy felét és egy sütőformába, tálba simítjuk. A pudingport összekeverjük a cukorral, felöntjük a tejjel és készre főzzük. A csokoládét apróra tördeljük és belekeverjük a meleg pudingba, az egészet ráöntjük a kekszes masszára. A tetejére halmozzuk a maradék meggyet, nem baj ha belesüpped a pudingba, így lesz igazán fincsi. Lehűtjük és tálalhatjuk.
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, lereszeljük a reszelő legnagyobb lyukú oldalán. Annyit, hogy kb. 1 bögrényi reszelt almát kapjunk (levestül). A sütőnket bekapcsoljuk, előmelegí...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézNégy tojást egy bögre cukorral habosra keverünk. A lisztet, sót, kakaóport összekeverjük, és hozzáadjuk a folyékony keverékhez. Az étcsokit kis darabokra vágjuk, és a masszához kev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a krémet készítettem el: A tojássárgákat a kétféle cukorral krémesre, habosra kevertem. Hozzádolgoztam a kakóport és a pudingport. Majd lassan adagolva a tejet is. Kis láng...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA kekszet apróra tördeljük és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a vajat és a cukrot, a vaníliás cukrot, majd a habot és robotgéppel összedolgozzuk. Ezt követően sütőformába, vagy egy n...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű