menu

Családireceptkönyv.hu

Méteres kalács


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Piskóta
- 6 db tojás, 39 dkg porcukor, 39 dkg rétesliszt, 15 ek víz (meleg)
- 10 ek étolaj, 1 csomag sütőpor, 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 ek víz (meleg), 2 dkg vaj (formához), 1 csapott ek finomliszt (formához)
Krém:
- 1 tasak puncs pudingpor, 2 dl tej, 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor, 0.5 dl rumaroma
Máz:
- 5 ek cukrozatlan kakaópor, 5 ek cukor, 5 evőkanál víz, 10 dkg vaj (fagyos)

Elkészítés:


1. Alaposan kikeverjük a tojások sárgáját a porcukorral, majd apránként adunk hozzá 15 evőkanál meleg vizet, 10 evőkanál olajat és a sütőporral elkevert liszttel.
2. Végül a tojások keményre vert habját óvatosan beleforgatjuk. Kétfelé osztjuk a tésztát, az egyik felébe 2 evőkanál kakaóport és még 1 evőkanál meleg vizet keverünk.
3. Én mindkét őzgerinc formát kibéleltem sütőpapírral, úgy hogy kicsit kilógjon, s beleöntöttem, majd megsütöttem. Forró sütőbe rakjuk, de sülés közben mérsékeljük a hőt, kb. 180 C-fokra, kb. jó 30-40 perc alatt elkészül, de azért tűpróba szükséges. Ha megsült, rácsra borítjuk, és megvárjuk, amíg kihűl.
Krém:
4. A puncs ízű pudingport felfőzünk tejjel, majd kihűtjük. Közben a puha margarint kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a kihűlt pudingot, jól elkeverjük benne, rummal ízesítjük. Tipp: robotgéppel könnyen tudjuk habosra keverni.
5. Összeállítás: Én mind a két megsült sütit hosszában 3 felé vágtam, s a sárga tészta közepére raktam 1 barnát, s a barna tészta közepébe pedig 1 sárga tésztát, s úgy kentem meg a töltelékkel ezeket a süti rudakat. Ebből a mennyiségből két rúd lesz.
Máz:
6. A kakaóport, a cukorral és a vízzel felfőzzük, majd a tűzről levéve kikeverjük 10 dkg fagyos vajjal, és bevonjuk vele az őzgerinceket. Ezután hűtőbe tesszük, és a tálalásig ott is hagyjuk. Csokival is bevonhatjuk.
7. Szeletelés úgy történik, hogy ferdén vágjuk fel, mert csak így lesz csíkos. Érdemes fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni.

Méteres kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Habos citromos álom
Habos citromos álom

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Hamis túrós
Hamis túrós

A töltelékhez a pudingporokat lábasba szórtam, hozzáadtam a cukrot, majd a tejet is apránként, csomómentesre keverve. A szokott módon sűrű pudingpot főztem belőle. Még forrón hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar duplán mákos sütemény
duplán mákos sütemény

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd a hűtőbe tesszük kb. 1 órára. A mákot összekeverjük a fahéjjal, a reszelt citromhéjjal, a cukorral és a lekvárral, majd leöntjük annyi (k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anya
Joghurt torta
Joghurt torta

A zselatinokat lábasban össze keverem a joghurttal a cukorral és a vaníliás cukorral és folyamatos kevergetés közben felmelegítem de csak langyosra hogy a zselatin feloldódjon. K...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk