Tésztához:
12 tojásfehérje
36 dkg cukor
6 dkg liszt
1 kk őrölt fahéj / elhagyható/
36 dkg darált mák
Krémhez:
1 cs vaníliás pudingpor
4,5 dl tej
7 tojássárgája
12 dkg kristálycukor
2 citrom reszelt héja és leve
30dkg vaj vagy margarin
18 dkg porcukor
áfonya lekvár
Tészta:
A tojásfehérjét robotgéppel elkezdjük habbá verni, majd a cukrot fokozatosan adagolva kemény habbá verjük. Belekeverjük a lisztet, fahéjat, mákot.
26 cm-es tortaformában 5 lapot sütünk belőle.
Krém:
Pudingot kevés tejjel, és a tojássárgájával elkeverjük.
A maradék tejet a cukorral és citromhéjjal felforraljuk, majd a pudingos keverékkel besűrítjük. Belekeverjük a citromlevet, majd hagyjuk kihűlni.
A puha vajat a porcukorral jól elkeverjük, majd a kihűlt pudinggal habosra keverjük.
A tészta lapokat krémmel egymásra rétegezzük, a harmadik lapra először rákenjük a lekvárt, utána a krémet.
végül a tetejére és oldalára is kenünk krémet .
Az oldalát mákkal , a tetejét áfonyával díszítjük.
Nekem a recept málnát írt, de ez volt itthon.
Szerintem más gyümölcs is jó hozzá.
A lisztben elkeverjük a porcukrot,sütőport,és a csipet sót. Belemorzsoljuk a margarint és a tejföllel és a tojássárgákkal könnyen gyúrható tésztát készítünk. A tészta 1/3 részét f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az elkészítést a krémmel kezdjük, mert az lesz a legidőigényesebb. 2. A pudingokat a tejjel, a porcukor felével és a vaníliás cukorral, jó keményre főzzük. 3. Majd hagyj...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA margarint, a cukorral, a tejföllel, a tojások sárgájával, egy csipetnyi sóval, és a sütőporos liszttel összegyúrom. A tésztát három részre vágom, az egyik harmadba 2 evőkanál kak...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A megtisztított epret pépesítsük, öntsük hozzá a joghurtot és a cukrot, majd csurgassunk rá pár csepp citromlevet, és jól turmixoljuk össze az egészet. 2. Tegyük be a fagyasztó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű