menu

Családireceptkönyv.hu

Fánk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók.
50 dkg. liszt,
2,5 dkg élesztő,
1 csipet só,
5 dkg porcukor,
1 cs. vanillincukor,
3 db. tojássárgája,
10 dkg olvasztott vaj,
2 dl langyos tej, kb.
lekvár.

Elkészítés:



Elkészítése:
Kb. 3 ek tejjel az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet, sót, porcukrot, vanillincukrot, tojássárgáját, a maradék tejet, a felfuttatott élesztőt a vajat összekeverjük és óvatosan a liszthez adjuk. A tésztát jól kidolgozzuk, és meleg helyre tesszük amíg a kétszeresére megkel. Utána 1 cm vastagra nyújtjuk és kis érméket (5 cm) szaggatunk belőle. A közepét kilyukasztjuk és forró olajban kisütjük. Vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!

Fánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Hókifli Omlós töltött rudacskák
Hókifli Omlós töltött rudacskák

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 2 cipóra osztjuk. 2 órára a hűtőbe tesszük pihenni,dermedni. A lehűlt tészta egyikét kivesszük a hűtőből,3 mm-re nyújtjuk ,majd felvágjuk csík...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vargabéles
Vargabéles

A tésztát enyhén sós vízben, amibe 1 ek olajat is öntünk, maximum két perc alatt kifőzzük, leszűrjük, a vajjal elkeverjük. Vigyázzunk a tészta nehogy nagyon megpuhuljon ! A túrót...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Raffaello
Raffaello

A sűrített édes tejet alaposan összedolgozzuk a kókuszreszelékkel. Egy éjszakára a hűtőbe dugjuk. Másnap vizes kézzel golyókat formálunk, megtöltjük mandulával (dióval, törökmogy...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kapros-túrós lepény
Kapros-túrós lepény

A tészta hozzávalóit jól kidolgozzuk, egy lágy tésztát kapunk. Ezt megkelesztjük, ujjhegynyi vastagra nyújtjuk és kizsírozott tepsibe tesszük. Töltelék: 40 dkg túrót, 2 tojás sá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk