menu

Családireceptkönyv.hu

Fánk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók.
50 dkg. liszt,
2,5 dkg élesztő,
1 csipet só,
5 dkg porcukor,
1 cs. vanillincukor,
3 db. tojássárgája,
10 dkg olvasztott vaj,
2 dl langyos tej, kb.
lekvár.

Elkészítés:



Elkészítése:
Kb. 3 ek tejjel az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet, sót, porcukrot, vanillincukrot, tojássárgáját, a maradék tejet, a felfuttatott élesztőt a vajat összekeverjük és óvatosan a liszthez adjuk. A tésztát jól kidolgozzuk, és meleg helyre tesszük amíg a kétszeresére megkel. Utána 1 cm vastagra nyújtjuk és kis érméket (5 cm) szaggatunk belőle. A közepét kilyukasztjuk és forró olajban kisütjük. Vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!

Fánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kati szelet
Kati szelet

Elkészités: A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. A többi hozzávalót beletesszük, összegyúrjuk. Először kétfele osztjuk a tésztát, és az egyik felét kinyújtjuk, kisütjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Meggyes tejfölös piskóta
Meggyes tejfölös piskóta

A tojásokat,cukrokat a vajjal habosra keverjük. Ezután keverjük hozzá a tejfölt,majd a sütőporral elkevert lisztet. 24×39 cm-es ,szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Almás lepény
Almás lepény

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Ha az almának sok a leve, akkor kézzel egy kicsit kicsavarjuk (ha sok lé marad alatta, akkor a tészta elázi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar meggyes piskóta /zsíros/
meggyes piskóta /zsíros/

A meggyet megmosom, kimagozom, egy kávéskanál cukorral megszórom, félreteszem. A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverem, majd egyenként hozzáadom a tojásokat. B...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk