150 g túró
100 g joghurt
1 tojás
20 g tápiókakeményítő (“low carb” változat itt, vagy étkezési keményítő/pudingpor)
édesítő ízlés szerint (nálam kb. 20 g xilit, plusz folyékony)
1 kk sütőpor
vanília aroma
Az összes hozzávalót elkeverjük, mikrózható edénybe öntjük (én egy kb. 20 cm-es szilikon püspökkenyér formát használtam) és 800 watton kb. 8 percig mikrózzuk. Nekem ennyi idő volt, de ez mikrótól is függ. A lényeg, hogy nem kell “kiszárítani”, úgy jó, ha még kicsit “rezgős”, majd később szépen megdermed, mint a sajttorta.
Kiborítottam egy tányérra és hagytam kihűlni, majd hűtőbe tettem. Aztán felkockáztam és megkentem házi készítésű eperlekvárral . Hagyhattam volna egészben is, de úgy nem nagyon tetszett a külalakja, mert olyan kis lapos volt. Na persze megenni úgy is meg lehetett volna : ) Ha kézi habverő helyett géppel kihabosítjuk a tojást, akkor elvileg magasabb lesz a végeredmény. De én az ilyen mikrós sütiknél általában úgy vagyok, hogy sietek és nincs kedvem előpakolni különböző konyhai szerkezeteket : )
A sütemény elkészítésének menete: A lisztet a vajjal morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá a porcukrot, a kakaóport, a tojást, a kevés tejben feloldott szalalkálit és annyi hideg teje...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd elosztjuk 3/4-ed és 1/4-ed arányban. A nagyobbik részt egy kivajazott, kilisztezett, 27*37 cm-es tepsibe nyomkodjuk egyenlet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vízben feltettem főni a magozott, mirelit meggyet a cukorral, vaníliás cukorral. Miután felforrt még 5 percig főztem, majd hozzáöntöttem a búzadarát és állandóan kevergettem, amí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSütőt bekapcsolhatjuk már az elején. A vajat kikeverjük a cukorral és a tojással, aromával. Hozzáadjuk a csokikat és a sütőport. Most jöhet a liszt és annyi, hogy jó massza legy...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű