50 dkg háztartási keksz
2*375 g tejföl
20 dkg porcukor
50 dkg meggy
1 cs zselatin (én étkezési zselatinport vettem ami nem ízesített)
1 kk vérnarancs aroma (a zselatinhoz)
2 dl víz
Készítsünk elő egy jénait.
Egy réteg keksszel fedjük be a jénai alját. A tejfölöket keverjük el
a porcukorral, majd rétegezzük a jénaiba.
A meggyet az utolsó tejfölös réteg tetején eloszlatjuk, majd a zselatint
elkészítjük, ahogy a csomagoláson írja. Én 2 dl vizet langyosra melegítettem, beleszórtam az étkezési zselatint, majd addig melegítettem míg fel nem oldódott a zselatin, majd hozzáadtam az aromát és szépen lassan ráöntöttem a gyümölcsrétegre.
Egy éjszakára hűtőbe tettem.
A tészta: 6 tojás sárgáját 6 dkg nyírfacukorral keverj ki simára, majd tedd bele a 10 dkg darált diót. A 6 fehérjét verd fel és könnyedén add hozzá az előzőhöz. A tepsit béleld...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elvegyítjük a sóval, a sütőporral és a fűszerekkel. A vajat habosra keverjük a cukorral és a tojással. Hozzáadjuk a meghámozott, finomra reszelt almát, összeforgatjuk a l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat az olaj kivételével simára keverem, és amikor ezzel készen vagyok beleöntöm az olajat, és azzal is elkeverem. 30-60 percet pihentetem. Teflonos serpenyőbe ecsettel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz amerikai palacsintához egy nagy edényben keverd össze a lisztet, sütőport, sót és cukrot. Csinálj egy lyukat a közepébe, és öntsd bele a tejet, a tojást és az olvasztott vajat....
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű