5 tojás
50 ml. olaj
50 ml. növényi tej
4 tk. diawellness édesítő 1:4
1 tk. sütőpor
70 gr. kókuszliszt
20 gr. tápióka keményítő
mazsola, 70 % étcsoki, stb. kinek mi fér bele
A tojást szétválasztom, a sárgáját a cukorral kikeverem, beleöntöm a olajat, tejet. majd a száraz hozzávalókat. Majd gyorsan a fehérjét, addig míg nem sűrűsödik a kókuszliszt. Nekem szilikonos formám van. alaposan kikenem vajjal.
Légkeverésesen sütöm 160 fokon, a végén letakarom a tetejét hogy ne égjen meg. kb. 30-40 percet sütöm.
Teával fogyasztom, kalács helyett.
Ha valaki nagyon akar spórolni a ch. akkor nem muszály bele tenni a tápióka keményítőt, akkor 10 ml. kevesebb tej kell. Én beleteszem, mert jobb lesz az állaga.
Elkészíthető hosszúkás kenyérsütő formába is.
Azt szeretném megjegyezni, hogy az állagán az is változtat, hogyha finom lisztszerű a kókusliszt, vagy picit darabos.
A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. A nagy gáztepsit béleljük ki szilikonos sütőpapírral a sütéshez. Amíg sül a tészta, elkészítjük a krémet. A 3 csomag vaníliás pudingot 7 d...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tésztához 5 tojássárgáját kikavarunk 25 dkg cukorral, fokozatosan hozzáadva 1 dl vizet. Amikor jó habos, akkor hozzáadjuk a 20 dkg lisztet, amiben elkevertünk 1 csomag sütőport é...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesA töltelékhez az aszalt szilvákat megfelezzük, és a vörösborban teljesen beforraljuk. A vizet a cukorral felfőzzük, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a mákot, a citromhéjat, az as...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElvegyítjük a mákot és a tejet, forrásig melegítjük, majd félrehúzzuk. 20 percig állni hagyjuk. A száraz alapanyagokat (liszt, cukor, sütőpor, só) összekeverjük. A tejes mákot elke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű