1 egész sült csirke, vagy megmaradt sült csirkehús
20 dkg makaróni tészta
1 kis fej vöröshagyma
3 ek paradicsompüré
só
őrölt bors
rozmaring
2 ek olaj
5 dkg margarin
15 dkg reszelt sajt
A sült csirkét kicsontozzuk és húsát 1 cm vastagságúra daraboljuk. A makaróni tésztát sós vízben kifőzzük, leöblítjük és kevés olajjal összekeverjük. A vöröshagymát lereszeljük.
1 kanál olajon megpirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a paradicsompürét, tovább pirítjuk, majd kevés vízzel felengedjük. Sóval, borssal, rozmaringgal ízesítjük és kb 5 percig főzzük.
Egy tűzálló tál alját kikenjük a margarin felével, ráterítjük a makaróni egyharmadát, erre rakjuk a csirkehús felét, megkenjük a mártás felével és megszórjuk a reszelt sajt harmadával. Betakarjuk makarónival, erre rakjuk a csirkehús másik felét, a maradék mártást és a megmaradt margarint.
Sütőbe tesszük és addig sütjük, míg a sajt aranysárga nem lesz.
A spenótot fokhagymával sóval megfőzzük majd kis tejszínt adunk hozzá. a csirkemellet bevágjuk sózzuk ,őrölt borssal megszórjuk majd a spenótos masszát beletöltjük..a tetejére resz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a pácot készítjük el. Egy tálba (amibe majd beleférnek a husik) öntjük az olajat, a paradicsomlevet. Beleszórjuk a sót, borsot, pirospaprikát, beletesszük a fokhagymakrémet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkét gondosan megtisztítjuk, feldaraboljuk. A hagymát meghámozzuk és finomra aprítjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk, a paradicso...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: Közepes