menu

Családireceptkönyv.hu

Pikáns joghurtos csirke


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg csirkemellfilé
2 kisebb doboz natúr joghurt
2 közepes fej vöröshagyma
1 kisebb csokor metélőhagyma
1 evőkanál curry
olívaolaj
durvára őrölt feketebors

Elkészítés:


A metélőhagymát és a vöröshagymát tisztítsd meg, és aprítsd fel. Az olívaolajon süsd üvegesre a vöröshagymát, szórd rá a curry-t, és gyakori kevergetés mellett pirítsd még néhány percig, majd hagyd kihűlni. A joghurtot add a metélőhagymához, illetve a már kihűlt curry-s hagymához. Ízesítsd ízlés szerint sóval és borssal.
Amíg hűl, mosd meg alaposan a csirkemelleket, és vágd fel vékony csíkokra. Az egészet forgasd bele a joghurtos öntetbe, rakd át egy hőálló tálba, majd egy napra tedd a hűtőbe, hogy a hús megfelelően átvehesse az ízeket. Másnap előmelegített sütőben 180°C-on süsd addig, amíg a hús puha nem lesz

Pikáns joghurtos csirke

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csirkemell - Sajttal-sonkával göngyölt csirkemell
Csirkemell - Sajttal-sonkával göngyölt csirkemell

1. A csirkemellet kiklopfoljuk és sózzuk, borsozzuk. 2. A sonkát és sajtot beletöltjük és felcsavarjuk a húst. 3. Panírozzuk és olajban kisütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Nikcsi83
Csirkehúskrém
Csirkehúskrém

250 g csirke (főtt vagy sült) 2 tk mustár 2 db csemegeuborka 3 ek majonéz só ízlés szerint bors ízlés szerint

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkesült vasárnapra
Csirkesült vasárnapra

A krumplit alaposan megmossuk, esetleg még kefével is, letörülgetjük és 4-be vágjuk. (ha valaki szeretné, meg is hámozhatja) A sütőtálba elhelyezzük az előkészített krumplit, és 1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ropogós - omlós libacomb
Ropogós - omlós libacomb

Alapos tisztítás után a húst jól besózzuk, a bőrét is. Egy tepsibe helyezzük, a bőrükkel lefelé. A sütőt előmelegítjük 220°C -ra, és betesszük a húst. Kb. 35-45 perc alatt nagyjáb...

Elkészítési idő: 140 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk