20 dkg csirkemell darálva
1 tojás
1 közepes fej vöröshagyma
15 dkg gomba
5-10 dkg bacon vagy kolozsvári szalonna kicsire vágva
só, bors, pirospaprika, totu krém,
A kis kókuszzsíron lepirítjuk a hagymát, majd a szalonnát , végül a gomba is mehet bele.Felengedjük 2 dl vízzel. Amíg párolódik , jöhetnek a gombócok: csirkemell,tojás,só,bors,pirospaprika,esetleg pici fokhagyma jól összedolgozva (ha túl laza lenne mehet bele kicsi cassava dara). Nekem volt egy szóló tojássárgájám ez került bele.
Vizes tenyerünkben diónál kisebb gombócokat formálunk és mehet is a forrásban lévő raguba. Rövid ideig együtt főzzük, és a végén totu krémmel "behabarjuk".
1. Félreteszünk 2 db paradicsomot, és a többit apró kockára vágjuk. 2. A vöröshagymát is apróra vágjuk és oliván üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst felszeleteljük, fűszerezzük és átkenjük a mustárral. A felvert tojásokat a tejjel, 6 evőkanál liszttel, zsemlemorzsával kikeverjük. A 3 evőkanál lisztet egy tányérr...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA borsót és a répát sós vízben megfőzzük. A hagymát felaprítjuk, egy kis zsiradékon megdinszteljük a gombával (ha frisset veszünk akkor szeleteljük fel). Egy másik serpenyőben k...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű