20 dkg csirkemell darálva
1 tojás
1 közepes fej vöröshagyma
15 dkg gomba
5-10 dkg bacon vagy kolozsvári szalonna kicsire vágva
só, bors, pirospaprika, totu krém,
A kis kókuszzsíron lepirítjuk a hagymát, majd a szalonnát , végül a gomba is mehet bele.Felengedjük 2 dl vízzel. Amíg párolódik , jöhetnek a gombócok: csirkemell,tojás,só,bors,pirospaprika,esetleg pici fokhagyma jól összedolgozva (ha túl laza lenne mehet bele kicsi cassava dara). Nekem volt egy szóló tojássárgájám ez került bele.
Vizes tenyerünkben diónál kisebb gombócokat formálunk és mehet is a forrásban lévő raguba. Rövid ideig együtt főzzük, és a végén totu krémmel "behabarjuk".
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=903084476472404&set=gm.902079446574596&type=3&theater
Forró, de nem forrásban lévő zsiradékba tesszük a megmosott, lecsepegtetett májakat, úgy, hogy a zsír ellepje, és nagyon lassú tűzön (nehogy forrjon, csak gyöngyözzön) puhára párol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk. A karfiolt és a brokkolit rózsáira szedjük. A csirke szárnyakat megmossuk, és sózzuk. A fűszereket elkeverjük az o...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst csíkokra vágjuk és fűszerezzük. A szokásos módon panírozzuk, lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban megsütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy felszívja...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű