20 dkg csirkemell darálva
1 tojás
1 közepes fej vöröshagyma
15 dkg gomba
5-10 dkg bacon vagy kolozsvári szalonna kicsire vágva
só, bors, pirospaprika, totu krém,
A kis kókuszzsíron lepirítjuk a hagymát, majd a szalonnát , végül a gomba is mehet bele.Felengedjük 2 dl vízzel. Amíg párolódik , jöhetnek a gombócok: csirkemell,tojás,só,bors,pirospaprika,esetleg pici fokhagyma jól összedolgozva (ha túl laza lenne mehet bele kicsi cassava dara). Nekem volt egy szóló tojássárgájám ez került bele.
Vizes tenyerünkben diónál kisebb gombócokat formálunk és mehet is a forrásban lévő raguba. Rövid ideig együtt főzzük, és a végén totu krémmel "behabarjuk".
A csirkehúst megtisztítjuk és fűszerezzük sóval, borssal. Egy hőálló edény aljára rakjuk őket. A babot előfőzzük és lecsepegtetjük. A paradicsomléből, a paradicsompüréből és a f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítés: Az anyagokból palacsintatésztát keverünk. A tésztából 8-10 palacsintát sütünk. A hagymákat apróra, a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Elkészítés: Az olajon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat, a sót, a borsot, a lisztet, a tejfölt, az apróra vágott petrezselymet és a reszelt sajtot összekeverjük. A csirkemellet apróra felkockázzuk és a masszához keverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított csirkemell szeleteket vékonyra klopfoljuk, és meghintjük sóval. Egy tálba szórjuk a forgatáshoz a lisztet, egy másik tálba ütjük a tojást, majd a sóval, borssal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű