60 dkg csirkemell
» 1 közepes fej hagyma
» 1 púpos ek. liszt
» 1 kk. pirospaprika
» só
» bors
» 1 nagy doboz tejföl
» 4 gerezd fokhagyma
» 0,5 dl olaj
»sajt
» vaj
A csirkemellet szeletekre vágjuk és kivajazott tepsi aljába fektetjük. Rászórjuk a felkarikázott hagymát, majd megszitáljuk a liszt-paprika-só-bors keverékével. A tejfölbe zúzzuk a foghagymát, beleöntjük az olajat, jól összekeverjük, majd ezt is rákenjük a csirkemellekre. Ízlés szerinti mennyiségű sajtot reszelünk, ezzel fedjük be a hagymás-tejfölös csirkemellűnket. 200 °C-os sütőben 30 percig sütjük fóliával lefedve, majd további 10 percig fólia nélkül, hogy rápiruljon a sajt.
A zsemlét megáztatom, és jól kinyomkodom.Hozzáadom a darál húshoz ezután az apróra vágott petrezselymet, egy kevés olajon megpirított hagymát ,fokhagymát, a tojást, borssal, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet tálban elvegyítjük 1/2 tk sóval. Ráforgácsoljuk a hideg vajat, és kézzel morzsalékosra dolgozzuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt, majd gyorsan simára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát egy evőkanálnyi olajon fedő alatt megpirítjuk, megforgatjuk rajta a feldarabolt csirkét, majd 1 dl borban feloldott paradicsompürével felengedjük. Mellédobunk 2 ge...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet vékony csíkokra vágjuk és kevés olajon átsütjük, sózzuk, borsozzuk. Ezután 2-3 gerezd fokhagymát reszelünk hozzá, kevés liszttel (1 púpos ek kb) megszórjuk és felönt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű