menu

Családireceptkönyv.hu

HAGYMÁS-TEJFÖLÖS CSIRKE SAJTBUNDÁBAN


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg csirkemell
» 1 közepes fej hagyma
» 1 púpos ek. liszt
» 1 kk. pirospaprika
» só
» bors
» 1 nagy doboz tejföl
» 4 gerezd fokhagyma
» 0,5 dl olaj
»sajt
» vaj

Trükkök, tippek, praktikák:


A csirkemellet szeletekre vágjuk és kivajazott tepsi aljába fektetjük. Rászórjuk a felkarikázott hagymát, majd megszitáljuk a liszt-paprika-só-bors keverékével. A tejfölbe zúzzuk a foghagymát, beleöntjük az olajat, jól összekeverjük, majd ezt is rákenjük a csirkemellekre. Ízlés szerinti mennyiségű sajtot reszelünk, ezzel fedjük be a hagymás-tejfölös csirkemellűnket. 200 °C-os sütőben 30 percig sütjük fóliával lefedve, majd további 10 percig fólia nélkül, hogy rápiruljon a sajt.

HAGYMÁS-TEJFÖLÖS CSIRKE SAJTBUNDÁBAN

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Ropogós csirkeszárny
Ropogós csirkeszárny

Keverjünk simára 4 tk ketchupot 4 tk olívaolajjal. Forgassunk bele 8 db csirkeszárnyat, sózzuk meg őket, majd rendezzük el sütőtálcán. Süssük 200 fokon 25 percig, azután fordítsuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sült csirkecomb sárgarépapürével
Sült csirkecomb sárgarépapürével

Fűszerként sót,borsot,rozmaringot,koriandert használtam. Fokhagymát vékonyra felszeleteltem,és a bőr alá csúsztattam. Így betettem egy sütőzacskóba,és ilyen szép ropogósra sütöttem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Brigi
Csirke saslik
Csirke saslik

A húst felkockázzuk, enyhén megsózzuk, fűszerezzük, és mustárral ízesítjük. Két gerezd fokhagymát fokhagymanyomón áttörünk ezt is húsra tesszük, és pár evőkanál étolajjal összeforg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veronika
Grillcsirke kéksajtos-baconös krumplisalátával
Grillcsirke kéksajtos-baconös krumplisalátával

1. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra, légkeverésen. A fűszereket összekeverjük egy tálban, és a szárazra törölt és vajjal alaposan átkent csirke minden részét megszórjuk és bedörzsöl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk