60 dkg csirkemell
» 1 közepes fej hagyma
» 1 púpos ek. liszt
» 1 kk. pirospaprika
» só
» bors
» 1 nagy doboz tejföl
» 4 gerezd fokhagyma
» 0,5 dl olaj
»sajt
» vaj
A csirkemellet szeletekre vágjuk és kivajazott tepsi aljába fektetjük. Rászórjuk a felkarikázott hagymát, majd megszitáljuk a liszt-paprika-só-bors keverékével. A tejfölbe zúzzuk a foghagymát, beleöntjük az olajat, jól összekeverjük, majd ezt is rákenjük a csirkemellekre. Ízlés szerinti mennyiségű sajtot reszelünk, ezzel fedjük be a hagymás-tejfölös csirkemellűnket. 200 °C-os sütőben 30 percig sütjük fóliával lefedve, majd további 10 percig fólia nélkül, hogy rápiruljon a sajt.
1. A gombát megtisztítjuk, feldaraboljuk, a hagymát apróra vágjuk. 2. Kiklopfoljuk a hússzeleteket, a margarinon elősütjük mindkét oldalát, majd egy tepsibe egymás mellé helyezz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejfölt sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, az aprított petrezselyemzöldet, lilahagymát és alaposan elkeverjük. Egy tepsi vagy jénai alkába kevés olajat öntünk, belete...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat, a sót, a borsot, a lisztet, a tejfölt, az apróra vágott petrezselymet és a reszelt sajtot összekeverjük. A csirkemellet apróra felkockázzuk és a masszához keverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű