60 dkg csirkemell
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
0,5 dl főzőtejszín
10 dkg reszelt ementáli
5 dkg márványsajt
olívaolaj
petrezselyemzöld
só, bor
A csirkemellet sózzuk, borsozzuk és olívaolajon megsütjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Közben egy kis edényben felmelegítjük a tejfölt és belekeverjük a tejszínt. A reszelt ementálit és a darabokra tördelt márványsajtot is hozzáadjuk és folyamatosan kevergetjük. Ne főzzük, csak 2-3 percen át rotyogtassuk így a sajt is megolvad és szószos állagúvá válik. Miután a hús megsült leöntjük a sajtszósszal, majd zöldpetrezselyemmel megszórjuk a tetejét és tálalhatjuk is.Rizzsel Tálaljuk.
A csirkát enyhén megklopfolom és egy serpenyőben, amit később a sütőbe is be tudok tenni, előre felforrósított olajon mindkét oldalát aranybarnára sütöm. Ennél az ételnél és már cs...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozom, 3/4 centis szeletekre vágom, a hagymát és a paprikát félbevágom, a paprikát kimagozom, és mindkettőt félcentis szeletekre vágom. A csirkemellet szeletekre vá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplikat héjában félig megfőzöm, majd felkarikázom és egy kacsazsírral kikent serpenyőbe rakom. Fűszerezem. Berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe, és 35 percig s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemelleket oldalról felvágjuk /kinyitjuk/, majd kiklopfoljuk. 2. Grillfűszerrel megszórva pár csepp olajon elősütjük. Ne szárítsuk ki! 3. A vöröshagymát finomra, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz