60 dkg csirkemell
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
0,5 dl főzőtejszín
10 dkg reszelt ementáli
5 dkg márványsajt
olívaolaj
petrezselyemzöld
só, bor
A csirkemellet sózzuk, borsozzuk és olívaolajon megsütjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Közben egy kis edényben felmelegítjük a tejfölt és belekeverjük a tejszínt. A reszelt ementálit és a darabokra tördelt márványsajtot is hozzáadjuk és folyamatosan kevergetjük. Ne főzzük, csak 2-3 percen át rotyogtassuk így a sajt is megolvad és szószos állagúvá válik. Miután a hús megsült leöntjük a sajtszósszal, majd zöldpetrezselyemmel megszórjuk a tetejét és tálalhatjuk is.Rizzsel Tálaljuk.
A hagymát kókuzszsíron megpirítjuk majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet. Felaprítjuk a gombát és azt is hozzáadjuk majd felöntjük nagyon pici vízzel, ízesítjük sóval, bors...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hagymát és a paprikát apróra vagdossuk és kevés olajon megdinszteljük. A húst nagyobb kockákra vágjuk és hozzáadjuk, pár percig pirítjuk, amíg a hús kap egy kis színt. Hozzáadjuk...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepesa tészta lehet maradék is, de ha mégsem akkor, enyhén sós, lobogó forrásban lévő vízben, főzzük ki a csomagoláson lévő utasítás szerint. A csirkemellt alaposan megmosom, papírtörl...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA karfiolt apró rózsákra szedjük, megmossuk és félpuhára főzzük. A kifejtett friss borsót is megmossuk és szintén félpuhára főzzük egy kis lábasban. (Ha konzerv borsót használunk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű