20 dkg tehéntúró
3 dl habtejszín
2 evőkanál porcukor
3-4 csepp vaníliakivonat
fél citrom reszelt héja
10 dkg tejcsokoládé
A túrót egy villával összetörjük és egy tálba tesszük. A habot felverjük, a citromhéjat, a cukrot és a vaníliát hozzákeverjük, összedolgozzuk a túróval. A csokit apróra törjük, vagy lereszeljük és a krémbe keverjük. A masszát egy zárható dobozba tesszük és 1-2 órán át a fagyasztóban pihentetjük, amikor szilárddá vált, már kanalazhatjuk is!
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és robotgéppel összekeverjük. Krémes, csomómentes kell legyen. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben 30 percen át sütjük. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük egy csipet sóval. Ezután hozzá adjuk a citrom reszelt héját, a levét, az olvasztott vajat. Tovább keverjük a géppel. Utolján egy fakaná...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA felkockázott étcsokit és vajat vízgőz felett felolvasztjuk. Félretesszük. A 3 tojást a csipet sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük. Ehhez öntjük a vajas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált diót porcukorral, tejszínnel, rummal, kis kockákra vágott ananásszal elkeverjük, és lassú tűzön állandó keverés mellett felfőzzük. Az édes tésztából sütött palacsintákat a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz