250 g túró
60 g búzadara
reszelt citromhéj
1 csipet só
2 db tojás
175 g tejföl
38 g porcukor
6 g vaníliás cukor
A forma kikenéséhez:
1 ek étolaj
zsemlemorzsa
A túrót villával áttöröm, hozzákeverem a citromhéjat, a sót és 1 db tojássárgáját. Egy-másfél órára a hűtőbe teszem, hogy a búzadara megszívja magát.
1 db. tojásfehérjét kemény habbá verek, majd óvatosan a túrós masszába forgatom.
Egy kisebb tűzálló tálat kiolajozok, zsemlemorzsával megszórok.
A masszából gombócokat gyúrok és a tálba helyezem.
A tejfölt a porcukorral és egy tojással összekeverem. A szószt a gombócokra öntöm.
Előmelegített sütőben 180 C-on 35-45 percig sütöm.
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, 3 mm vastagra nyújtjuk ki. Pogácsa-, vagy linzerszaggatóval, kis korongokat szaggatunk belőle. Előmelegített sütőben, 200 fokon, sütőpapírral bél...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskótához a tojásokat ketté választjuk. Tojások fehérjét kemény habbá keverjük egy pici sóval, sárgáját habosra keverjük a porcukorral. A sárgájába beleszitáljuk a lisztet és a s...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesNagyon gyorsan el tudjuk készíteni. Keverjük el a cukrot a vízzel, tegyük egy duplafalú edénybe, majd addig forraljuk és kevergessük, míg sűrű szirup nem lesz belőle. Mikor el kezd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjéből kemény habot verünk, a tészta többi hozzávalóját összekeverjük, majd a legvégén óvatosan hozzáadjuk a habot is. Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt teps...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Könnyű