250 g túró
60 g búzadara
reszelt citromhéj
1 csipet só
2 db tojás
175 g tejföl
38 g porcukor
6 g vaníliás cukor
A forma kikenéséhez:
1 ek étolaj
zsemlemorzsa
A túrót villával áttöröm, hozzákeverem a citromhéjat, a sót és 1 db tojássárgáját. Egy-másfél órára a hűtőbe teszem, hogy a búzadara megszívja magát.
1 db. tojásfehérjét kemény habbá verek, majd óvatosan a túrós masszába forgatom.
Egy kisebb tűzálló tálat kiolajozok, zsemlemorzsával megszórok.
A masszából gombócokat gyúrok és a tálba helyezem.
A tejfölt a porcukorral és egy tojással összekeverem. A szószt a gombócokra öntöm.
Előmelegített sütőben 180 C-on 35-45 percig sütöm.
Felső tészta: - Összegyúrjuk, ha túl mancsos, akkor adunk hozzá még annyi lisztet, hogy nyújtható legyen - Kinyújtjuk a tésztát, és sütőpapíron a közepes tepsibe tessszük - Megs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 170 fokra. Az első négy hozzávalót összedolgozzuk. A vajat hozzáadva tovább keverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a tojás sárgáját. Kivajazott sütőformába n...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA mézet, vajat, p.cukrot, tejet összemelegítjük, összegyúrjuk a többi hozzávalóval, a kakaó kivételével. A tésztát kétfelé vesszük, felébe beledolgozzuk a 2 kanál tejben elkever...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük. A vizet a Ramával és a sóval egy főzőedényben felolvasztjuk. A lisztet és a mákot egy adagban hozzá...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű