A tesztahoz:
1 kg liszt
2 csomag szalalkali
4 db tojas
1 kocka rama (25 dkg)
8 dkg zsir
30 dkg porcukor
1 vanilias ukor
Csipetnyi so
2 tejfol
A tetejere:
1 db tojas
Daralt dio
Kristalycukor
Osszekeverem, kinyujtom, tojassal megkenem, majd a cukros diot raszorom es ovatosan letapogatom, hogy ne potyogjon le rola. Formakat kiszurom.
180 fokos elomelegotett sutoben kisutom. Nem kell aranybarnara, mert akkor szaraz lesz.
Ha megsult, talcara teszem es konyharuhaval letakarom, amig kihul. Ne erjenek ossze, mert osszeragad, amig meleg.
Elkészítése: A kekszet apróra tördeljük, majd a lap többi hozzávalójával együtt tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. A tésztát kettőbe osztjuk és a felét egy sütőformába s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kisült palacsintát megszórjuk cukros dióval, majd ráteszünk még egy palacsintát, arra újból diót szórunk. A két palacsintát együtt tekerjük fel, és egy közepes jénaiba tesszük. M...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepestészta hozzávalóit összekeverjük a( lekváron és dión kívűl) -hogy könnyen dolgozható legyen ...ha szükséges tejet adunk hozzá -ketté osztjuk a tésztát -az egyik felét ki...
Elkészítési idő: 25 Nehézség: KözepesA tojások sárgáját jól kikeverjük a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk a meleg vizet és az olajat, a rétesliszttel előzőleg elkevert sütőport, végül a kemény habbá vert tojásfe...
Elkészítési idő: 1,5 h Nehézség: Közepes