A tesztahoz:
1 kg liszt
2 csomag szalalkali
4 db tojas
1 kocka rama (25 dkg)
8 dkg zsir
30 dkg porcukor
1 vanilias ukor
Csipetnyi so
2 tejfol
A tetejere:
1 db tojas
Daralt dio
Kristalycukor
Osszekeverem, kinyujtom, tojassal megkenem, majd a cukros diot raszorom es ovatosan letapogatom, hogy ne potyogjon le rola. Formakat kiszurom.
180 fokos elomelegotett sutoben kisutom. Nem kell aranybarnara, mert akkor szaraz lesz.
Ha megsult, talcara teszem es konyharuhaval letakarom, amig kihul. Ne erjenek ossze, mert osszeragad, amig meleg.
Dió nagyságú gombócokat formálok, kicsit lelapítom. 160C-on légkeveréssel 8-9 percig sütöm sütőpapíron, majd a tepsiben kicsit keményedik, mielőtt kiszedem.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: A cukrot a tojássárgájával habosra keverjük, majd hozzáadni kanalanként az olajat és a vizet, a lisztet és sütőport, végül a habbá vert tojásfehérjét. A tésztát kétfelé o...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet egy labosban ontjuk, es foni tesszuk. Beletesszuk a vajat, cukrot,sot, es jol elkeverjuk. Amikor a tej melegedni kezd, akkor, allando kavaras mellett hozzaadjuk a buzadar...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KönnyűCum procedam pentru foi: Din aceste ingrediente se framanta un aluat elastic si daca iese prea vartos se pot adauga 2 linguri de smantana. Din acest aluat se fac 2 bile din care s...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes