A tesztahoz:
1 kg liszt
2 csomag szalalkali
4 db tojas
1 kocka rama (25 dkg)
8 dkg zsir
30 dkg porcukor
1 vanilias ukor
Csipetnyi so
2 tejfol
A tetejere:
1 db tojas
Daralt dio
Kristalycukor
Osszekeverem, kinyujtom, tojassal megkenem, majd a cukros diot raszorom es ovatosan letapogatom, hogy ne potyogjon le rola. Formakat kiszurom.
180 fokos elomelegotett sutoben kisutom. Nem kell aranybarnara, mert akkor szaraz lesz.
Ha megsult, talcara teszem es konyharuhaval letakarom, amig kihul. Ne erjenek ossze, mert osszeragad, amig meleg.
Tésztát gyúrunk egy kiló lisztből, negyven deka libazsírral, hat nyers tojássárgájával, két főtt tojás átpasszírozott sárgájával, kevés cukorral, fél deka, langyos vízben feloldott...
Elkészítési idő:• A lisztet elkevertem a sütőporral, majd gyúródeszkára szitáltam. • Hozzáadtam a sót és a zsírt, elmorzsoltam. • Belekerült a tojássárgája és a tej, amikkel egynemű tésztává dol...
Elkészítési idő:Kókuszzsíron (kókuszzsír ITT!) megsütjük, ízlés szerint cukormentes lekvárral ízesítjük.
Elkészítési idő: