A tésztához::
30 dkg liszt, 1 csomag sütőpor (15 gr-os), 15 dkg túró, 6 dkg cukor, 6 evőkanál olaj, 4 evőkanál tej, 1 tojássárgája, 1 csipet só.
A töltelékhez:
25 dkg túró, 1 narancs 1 evőkanál vaj, 1 tojás, 1/2 csomag vaníliás puding
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk. 6 dkg-os adagokra osztjuk, 12 darab lesz belőle, kerekre formázzuk (egyesével).
Elkészítjük a tölteléket: a túrót tálba tesszük, a narancsot vastagon meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, a túróhoz adjuk. A vajat felolvasztjuk, a tojást, mézet és a pudingport is belekeverjük, mindezt a túróhoz adjuk, elkeverjük.
Tipp: lehet simán túrótöltelékkel is tölteni, pl. mazsolával, citromhéjjal elkészítve, mint a palacsintatölteléket, ilyenkor egy teáskanál keményítőt keverjünk hozzá.
A tészta adagokat egyenként kb.15 cm átmérőjű körré nyújtjuk, a fotón látható módon 4 helyen bevágjuk, közepére teszünk egy kis adag tölteléket. Felemeljük a tésztát, picit meghajlítjuk magunk felé és körbe burkoljuk a tölteléket.....majd a másik (szemben lévő) oldalon is ugyanúgy körbe burkoljuk. Folytatjuk a harmadik, végül a negyedik szirommal, kicsit lenyomjuk a széleken és az utolsónál alulra igazítjuk, nehogy kibomoljon.
Leírni bonyolultabb, mint elkészíteni....szép, kereknek kell lennie, nem kell lekenni.
Sütőpapíros tepsire tesszük egymástól kicsit távolabb, nem kell keleszteni, mehet a sütőbe azonnal. 200 fokon sütjük, 20-25 percig, aranybarna színűre, szépen meghíznak.
A tészta hozzávalóit jól kidolgozzuk, egy lágy tésztát kapunk. Ezt megkelesztjük, ujjhegynyi vastagra nyújtjuk és kizsírozott tepsibe tesszük. Töltelék: 40 dkg túrót, 2 tojás sá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a hozzávalókat, ha a massza túl híg keverünk még hozzá kekszet. Diónyi golyókat formálunk csokiba belemártjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babapiskótát daráljuk le. Egy kis részét majd félre kell tenni, mert abba kell belehempergetni a golyókat. Egy serpenyőbe öntsük bele a vizet, majd kanalazzuk bele a lekvárt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Mindent beleteszünk egy lábasba. 2. Addig főzzük, míg hólyagosodni nem kezd. 3. 2-3 percig forraljuk, majd levesszük a tűzről. 4. 5 perc hűlés után rákenjük a sütire.
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű