menu

Családireceptkönyv.hu

8 aprósütemény egy tésztából


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt
40 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
a töltelékhez és a díszítéshez:
2-3 evőkanál sárgabaracklekvár
2-3 evőkanál málnalekvár
1-2 evőkanál narancslekvár
2-3 evőkanál csokoládés mogyorókrém
3-4 dkg kókuszreszelék
10 dkg marcipán
porcukor
fahéj
néhány szem mazsola
15 dkg olvasztott csokoládé
szórócukrok
néhány csepp zöld mnadulaaroma
néhány csepp erős színű citrom- vagy narancsszörp

Elkészítés:


A lisztet nagy tálba szitáljuk. Összemorzsoljuk a hideg vajjal, és gyors mozdulatokkal belegyúrjuk a cukrot, valamint a citromhéjat. (Nem szabad sokáig gyúrni, mert akkor a sütemény kemény lesz.) A tésztát 15-20 percre hűtőbe tesszük, majd vékonyra (kb. 3 mm-esre) nyújtjuk.

A tésztából kiszúrunk:

16 db 5 cm átmérőjű körlapot, 16 db 5 cm átmérőjű hullámos szélű körlapot - ezek közül 8-nak kiszúrjuk a közepét is -, 16 db szívet, 8 fenyőfát, 8-8 különböző csillagot és 8 perecet.

A megmaradt tésztából hosszú, vékony rudakat sodrunk, melyekből 5 cm-es kis kifliket formázunk.

A süteményeket 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Sütőből kivéve kihűtjük, kivéve a kifliket, melyeket még melegen fahéjas porcukorba forgatunk.

A korongokat kettesével összeragasztjuk málnalekvárral, bevonjuk olvasztott csokoládéval és meghintjük szórócukorral.

A hullámos szélű korongokat baracklekvárral ragasztjuk össze úgy, hogy felül
a kiszúrt közepű párja legyen.A szíveket nutellával töltjük, majd olvasztott csokoládéval és mazsolával díszítjük.

A fenyők díszítéséhez 3 evőkanál porcukrot kenhetőre keverünk néhány csepp zöld mandulaaromával és néhány csepp vízzel. A zöld mázat széles pengéjű késsel
a süteményekre kenjük, és cukordrazséval díszítjük őket.

A fehér színű csillagokhoz porcukros deszkán kinyújtjuk a marcipánt. A csillagok szaggatójával nyolc marcipán-csillagot szúrunk ki. A süteményeket vékonyan megkenjük narancslekvárral, és rájuk illesztjük a marcipán-csillagokat.

A sárga színű csillagokhoz 3 evőkanál porcukrot krémesre keverünk 1-3 kiskanál citrom- vagy narancsszörppel. A mázat széles pengéjű késsel a süteményekre kenjük, és szórócukorral díszítjük őket.

A pereceket bevonjuk olvasztott csokoládéval, és rögtön, mielőtt a csokoládé megkötne, mindegyiket kókuszreszelékbe hempergetjük. A süteményeket tálra rendezzük, és rögtön kínálhatjuk, de lezárt dobozban napokig elállnak.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
EPERKRÉM
EPERKRÉM

Először az eperszemeket kiválogattam. A nagyjából egyforma szemeket meghagytam díszítésnek. Alaposan folyóvíz alatt megmostam a gyümölcsöt. A kiválogatás után megmaradtakat kétf...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hajni
Palacsinta - Meggyes túrós
Palacsinta - Meggyes túrós

készen kapható meggyes túrós krémmel az édes tésztából sütött palacsintákat megtöltjük. Ha nincs kész krém, akkor a túrót áttörjük, porcukorral és kimagozott, finomra vágott meggy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Almás - Almás krémes
Almás - Almás krémes

1. A lisztet a zsírral, sütőporral elmorzsoljuk, majd hozzáadva a tojásokat, vaníliát, kristálycukrot, kis doboz tejfölt összegyúrjuk, és 3 részre osztjuk. 2. Egy nagy tepsi hát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Turbó csokis kifli
Turbó csokis kifli

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk