menu

Családireceptkönyv.hu

Pudingos keksz süti


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 vaníliás pudingpor
8 dl tej
6 evőkanál cukor
6 dl habtejszín
10 dkg kakaós keksz
10 dkg vaníliás keksz
8 evőkanál cappucinó

Elkészítés:


A pudinghoz hozzáadjuk a cukrot, felöntjük a tejjel és a megszokott módon megfőzzük. Kevesebb tejet használunk hozzá, így még vaníliásabb lesz az íze. Közben felverjük a habot. A pudingot kihűtjük és összekeverjük a habbal. A felét egy sütőformába öntjük. A csokoládés kekszet darabokra törjük és meglocsoljuk a cappucinóval, majd ráhalmozzuk a krémre. Így megpuhul és nagyon finom lesz. A maradék krémet is ráhalmozzuk. A vaníliás kekszet összetörjük és megszórjuk vele a süteményt, hűtőbe tesszük és hidegen tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Alulra kell tenni egy sor kekszet. Lehet háztartási is! A pudinghoz inkább kevesebb tejet használjunk, mert különben folyós lesz!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Hájas 2. (bevált recept)
Hájas 2. (bevált recept)

A hájat hideg vízzel jól átgyúrjuk, és az ecettel és 25dkg liszttel összegyúrjuk. A maradék lisztből, tojássárgájából, pálinkából, borból, kevés langyos vízből rétestésztát gyúrun...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rakott mákos palacsinta szilvalekvárral vaníliasodóv
Rakott mákos palacsinta szilvalekvárral vaníliasodóv

A töltelékhez a tejet felforraljuk, belekeverjük a darált mákot és a porcukrot, majd langyosra hűtjük. Ezzel megkenjük a palacsintákat és egyenként szorosan felcsavarva, kis darabo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Csokikrém (Szafi)
Csokikrém (Szafi)

Öntsük a vízbe a lisztet, a kakaóport, majd keverjük el benne csomómentesre. Adjuk hozzá az édesítőt és alacsony hőfokon sűrítsük be. A végén keverjük hozzá a cocomas-t.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Márványos kuglóf rizslisztből
Márványos kuglóf rizslisztből

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük és félretesszük. A tojássárgáját habosra keverjük a kétféle cukorral, majd hozzáadjuk az előtte a mikróban egy kicsit me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk