50 dkg liszt
50 dkg reszelt alma
7 g porélesztő
1 ek.cukor
kb.5 dl tej
5 dkg margarin
2 tojás
1 kk. só
Élesztőt futtatni.A lisztet,tojást margarint az élesztővel összekeverni.Annyi tejet adunk hozzá,hogy közepesen kemény tészta legyen.Duplájára kelesztjük. Ha megkelt beledolgozzuk a reszelt almát.Fél cm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk.Forró olajban kisütjük.
1, 5 dl tejszínt felforralunk egy csomag vaníliás cukorral, kicsit hagyjuk hűlni. Közben 20 dkg csokoládét gőz fölött felolvasztunk, belekeverünk 3 dkg vajat vagy margarint, 2 ev...
Elkészítési idő:Kemény habbá verjük a piskótához a tojásfehérjét cukorral. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a sütőporos lisztet. Egy körülbelül 25×30 centis tepsibe öntjük és aranybarnára sütjük. Fe...
Elkészítési idő: 0,5 óraA tésztát bő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd hozzákeverjük a vajat, hogy ne tapadjon össze. A tojásokat kettéválasztjuk. A cukor egyik felével habbá verjük a fehérjét, majd e...
Elkészítési idő:Összekeverjük a réteslisztet, a porcukrot és a sütőport, majd ennek a keveréknek a felét egy sütőpapirral bélelt, közepes méretű tepsibe egyenletesen belehintjük. Ennek a tetejére...
Elkészítési idő: fél óra