50 dkg liszt
50 dkg reszelt alma
7 g porélesztő
1 ek.cukor
kb.5 dl tej
5 dkg margarin
2 tojás
1 kk. só
Élesztőt futtatni.A lisztet,tojást margarint az élesztővel összekeverni.Annyi tejet adunk hozzá,hogy közepesen kemény tészta legyen.Duplájára kelesztjük. Ha megkelt beledolgozzuk a reszelt almát.Fél cm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk.Forró olajban kisütjük.
A tejet csipet sóval felteszem forrni. Ha már melegszik, hozzáadom a vajat és a cukrot. Ha pedig már forró, de még nem forr, hozzáadom a búzadarát, és a kókuszreszeléket, és folyam...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA lisztet megszitáljuk, langyos helyen egy tálban fél óráig állni hagyjuk. Ezalatt kis edényben a tejfölből, az élesztőből és a cukorból kovászt készítünk és langyos helyen megkele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk és fokozatosan hozzáadjuk a tojássárgáját is. Lassan hozzáadjuk a vizet, az olajat és a száraz alapanyagokat is. Legyünk óvatosa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű