20 dkg liszt, 2,5 dl tej, egy evőkanál cukor, 5 dkg olvasztott vaj/margarin, késhegynyi só, 1 tojás, 1 púpozott kávéskanál szódabikarbóna/sütőpor
A hozzávalókból a szokásosnál sűrűbb palacsintatésztát keverünk és teflon serpenyőben megsütjük.
Ebből a mennyiségből 10 db lesz.
Fogyaszthatjuk juharsziruppal, nutellával, vagy házi sárgabarack lekvárral.
A szobahőmérsékletű vajat/margarint habosítsuk ki a nyírfacukor porral. Keverjük bele a sót, a vaníliát, a tojás sárgáját, és dolgozzuk bele a lisztet. Ha nem áll össze, adjunk hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és a villával összetört gyümölcsöt. Erősen összekeverjük, végül beleforgatjuk a felvert tejszínhabot. Mély üvegtányé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hájréteghez a hájat megtisztítjuk a hártyáitól, daraboljuk, húsdarálón ledaráljuk. A liszttel és az ecettel összedolgozzuk és 30 percre hűtőbe tesszük. A tésztához a hozzávalóka...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vajat és a cukrot összekeverjük majd fokozatosan adagoljuk a lisztet Könnyen gyúrható tésztát készítünk. Használhatjuk almás pitének,islernek,vagy lekvárral töltött linzernek.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű