20 dkg liszt, 2,5 dl tej, egy evőkanál cukor, 5 dkg olvasztott vaj/margarin, késhegynyi só, 1 tojás, 1 púpozott kávéskanál szódabikarbóna/sütőpor
A hozzávalókból a szokásosnál sűrűbb palacsintatésztát keverünk és teflon serpenyőben megsütjük.
Ebből a mennyiségből 10 db lesz.
Fogyaszthatjuk juharsziruppal, nutellával, vagy házi sárgabarack lekvárral.
Élesztő fut. Hozzá többi,dagaszt,keleszt, duplára. Vékonyra kinyújtani , megkenni 25 dkg puha margarinnal összehajtogatni 30 p pihi,újra nyújtani , megint hajtogatni 30 p pihi és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőbb a vízben elkeverem a cukrot meg a kakót simára és kis lángon felteszem főzni/olvadni A cukor felolvad, és utána hozzáadom a vajat, de akkor már nem főzöm csak megvárom, míg...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA garit és a nyílgyökérport vegyítsd fel, öntsd fel a tejjel, keverd simára és hagyd állni 10 percet. A tojások sárágáját az édesítővel keverd fehéredésig, 2-3 percig. A tojásfehér...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját is. A lisztet elkeverjük a finomságokkal, majd apránként a tojásos keverékhez adjuk. A fehérjéből habot verünk eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű