menu

Családireceptkönyv.hu

Mindenki kedvence


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


a tésztához: (20 x 30-as tepsihez):

4 tojás

20 dkg porcukor

20 dkg liszt

10 dkg darált dió

fél csomag sütőpor

1 evőkanál kakaó
.
a krémhez:

3 dl tej

3 púpozott ek liszt

2 csomag vaníliás cukor

20 dkg margarin

20 dkg porcukor

a csokimázhoz:

15-20 dkg porcukor

2 evőkanál kakaó

4-5 evőkanál forró víz

2 dkg margarin

Elkészítés:


Az egész tojásokat robotgéppel elkezdjük felverni, majd állandó keverés mellett kanalanként hozzáadjuk a porcukrot. Addig keverjük, amíg jó habos állagú nem lesz.

A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd átszitáljuk. Ezután szintén állandó keverés mellett, kanalanként a cukros-tojáshoz keverjük. Végül belekanalazzuk a darált diót is, és hozzáadjuk a kakaót, majd így is jól kikeverjük.

A tepsit sütőpapírral kibéleljük, beleöntjük a masszát és egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon 25-30 percig sütjük. (Én légkeverésnél 150 fokon, 25 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve hagyjuk kicsit hűlni, majd papírral együtt kiemeljük, rácsra tesszük, majd teljesen kihűtjük.

A fele mennyiségű tejet egy csomag vaníliás cukorral feltesszük melegedni.

A maradék tejet simára keverjük a liszttel, majd hozzáöntjük a meleg tejhez, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ezután teljesen kihűtjük!
.
A margarint a porcukorral, és a vaníliás cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a teljesen kihűlt lisztes-pépet, majd addig keverjük, míg jó habos nem lesz.

A teljesen kihűlt tésztáról a sütőpapírt lehúzzuk, tálcára tesszük, majd rákenjük a krémet. A tetejét egyenletesen elsimítjuk, majd leöntjük a csokoládémázzal, és hagyjuk, hogy a máz megszilárduljon.

A csokimázhoz a porcukrot összekeverjük a kakaóval, majd hozzáöntjük az olvasztott margarint. A vizet felforrljuk, majd kanalanként hozzáadjuk a cukros-kakaós keverékhez, és közben fakanállal jól kikeverjük. Sűrű, sima állagú massza legyen belőle. (A vizet apránként adagoljuk hozzá, mert lehet nem kell bele mind, nehogy túl híg legyen a máz.)

Az elkészült csokoládémázat a krém tetejére csorgatjuk, majd óvatosan, egyenletesen elsimítjuk. Pár óra alatt a máz teljesen megdermed. (Érdemes előző nap megsütni, így az ízek jól összeérnek, és a csokoládémáz is teljesen megdermed rajta.)

Tálalás előtt a süteményt hideg vízbe mártott késsel ízlés szerint felszeleteljük, majd úgy kínáljuk.

Mindenki kedvence

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsanett
Tejfölös piskóta
Tejfölös piskóta

Kb 30 perc sütés.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rakott somlói galuska
Rakott somlói galuska

6 tojásból piskótát sütünk gáztepsiben (ne legyen túl vastag), vagy helyette babapiskótákat használhatunk. Kevés tejben csomómentesre kavarunk 1 evőkanál lisztet, és 2 csomag csoki...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rebarbarás süti
Rebarbarás süti

A tojások fehérjét a hideg vízzel keményre verem hozzáadom a tojások sárgáját a forró vizet a porcukrot az olajat a sütőport a vanílíát és a citrom haját legutoljára óvatosan a li...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Narancsos csigák vanilia pudinggal töltve
Narancsos csigák vanilia pudinggal töltve

egy kisebb lábosban keverjük simára a pudinport ,és a tejet -majd kis lángon kevergetjük bele a cukor és sürüsödésig fözzük a tűzről levéve forgassuk bele a narancshéját és...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk