50 dkg háztartási keksz darált 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor 1 1/2 dl rum vagy 10 dkg porcukor 25 dkg Rama margarin 30 dkg porcukor 20 dkg kókuszreszelék
A szóráshoz
5 dkg kókuszreszelék
Elkészítés
A kekszet keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a kakaót, a cukrot, a rumot és annyi vizet, hogy gyúrható masszát kapjunk. Egy másik tálban a Ramát habosra keverjük a porcukorral - akkor jó, ha a Rama kivilágosodott, illetve ha belekóstolunk, és már nem ropog fogunk alatt a cukor (kóstolással óvatosan, el ne fogyjon!). Ezután hozzáadjuk a 20 dkg kókuszreszeléket.
Nyújtódeszkára (ha nincs, lehet az asztalon is, de fontos, hogy tiszta legyen) folpackot terítünk, megszórjuk kókuszreszelékkel. Erre azért van szükség, hogy majd jobban elváljon a süti a fóliától.
A kakaós masszát három egyenlő részre osztjuk. Ezeket kb. fél centi vastagra, és téglalap alakúra fogjuk nyújtani. Ha kinyújtottuk az első lapot, rákenjük a kókuszos krém felét. Kinyújtjuk a második kakaós lapot és az előzőek tetejére helyezzük, majd rákenjük a maradék fehér keveréket és lefedjük a harmadik lappal. A tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel.
Ha ragadna, hűtőbe tesszük. (Célszerű egy nappal korábban összeállítani a rétegeket, lehűteni és csak másnap kiszaggatni.)
Gofrimasszát készíteni borzasztóan egyszerű dolog. Ha megvannak a hozzávalók, kimértél mindent, üsd a tojásokat egy alkalmas tálkába, keverd őket simára a cukorral, majd szitáld ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA barackot beáztatjuk egy kevés rumba, majd a lekvárral együtt összeturmixoljuk. Összekeverjük a dióval, cukorral és a háztartási keksszel. Ha a massza állaga formázhatóan kemény...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz édes tésztából sütött palacsintákat metéltre vágjuk. A szokásosnál sűrűbb kakaót tejszínes tejjel felfőzünk. Gyengén kivajazott tűzálló tálba helyezett tésztát a tejszínes kakaó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet és a sütőport összekeverem, belereszelem a citrom héját. 2. A margarint felhabosítom a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadom a tojásokat és a csipetnyi s...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz