1 zsemle
3 szál újhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
40 dkg csirkemellfilé
1 tojás
só, őrölt bors, cayenne bors
kevés olaj
a körethez:
1 kg apró szemű újburgonya
2-3 gerezd fokhagyma
1 csokor friss kakukkfű
1 citrom
1/2 dl olívaolaj
só, őrölt bors, 1/2 csokor petrezselyemzöld
a mártáshoz:
2 dl tejföl
2 dl főzőtejszín
só, őrölt bors
1 kávéskanál mustár
1/2 csokor kapor
A körethez a burgonyát kefével nagyon alaposan megmosta, szárazra törölte.
A fokhagymát megtisztította, a gerezdeket vékony szeletekre vágta.
A kakukkfüvet és petrezselyemzöldet megmosta, papírtörlővel felitatta a nedvességet - a petrezselyemzöldet apróra vágta, a kakukkfűleveleket lecsipkedte a szárról.
Az alaposan megmosott citromból egy ujjnyi széles héjdarabot vágott, amit aztán keskeny csíkokra metélt, majd a citrom levét kifacsarta.
Az olajat lábasban felhevítette, belerakta a burgonyát, a fokhagymát, a kakukkkfűlevélkéket, a citromhéjat és -levet.
Összekeverte, majd fedő alatt, közepes lángon közel 1 óra alatt, a burgonya puhulásáig sütötte - közben néha-néha megrázogatta a lábast.
Végül a kész burgonyát ízesítette sóval, őrölt borssal és a felaprított petrezselyemzölddel.
A húspogácsákhoz a zsemlét langyos vízbe áztattam.
A megtisztított újhagymákat - a világoszöld résszel együtt - és a petrezselyemzöldet nagyon apróra vágtam.
A húst falatnyi darabokra vágva késes aprítóba tettem, és a tojást is hozzáadva apróra vágtam.
Hozzáadtam a jól kinyomkodott és összemorzsolt zsemlét, a petrezselyemzöldes újhagymát, ízesítettem sóval, őrölt borssal, cayenne borssal.
A masszából nedves kézzel 12 pogácsát formáztam, kissé ellapítottam őket, majd kevés forró olajon, teflon serpenyőben szép pirosra sütöttem.
A mártáshoz a kaprot megtisztítottam, felaprítottam.
Összekevertem a tejfölt a tejszínnel, a mustárral és az aprított kaporral, ízesítettem sóval és őrölt borssal.
A húspogácsákat a kakukkfüves újburgonyával és a kapormártással tálaltam.
A fűszerezett csirkemellt hőálló tálba tesszük (öntünk alá egy kis vizet), rászeleteljük a fokhagymát, rászórjuk a túrót, még fűszerezzük ízlés szerint (bors, só, oregánó....stb.)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szeletelt csirkemellet beforgatni lisztbe, tojásba, sajtba. Belerakni a jénai tálba egy kevés tejszínt rátenni. Sütni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat jól lemossuk, és leitatjuk róla a vizet. Jól bedörzsöljük a fűszerrel. A tepsibe olajat öntünk, beletesszük a négybe vágott hagymát és a fokhagymacikkeket. A comb...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA csirkemellet kockákra vágjuk, és kevés olajon fehéredésig pirítjuk. Az ananászt leszűrjük, külön tesszük a levét. A húst közben sózzuk, borsozzuk, és tehetünk rá gyros fűszerke...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű