1 zsemle
3 szál újhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
40 dkg csirkemellfilé
1 tojás
só, őrölt bors, cayenne bors
kevés olaj
a körethez:
1 kg apró szemű újburgonya
2-3 gerezd fokhagyma
1 csokor friss kakukkfű
1 citrom
1/2 dl olívaolaj
só, őrölt bors, 1/2 csokor petrezselyemzöld
a mártáshoz:
2 dl tejföl
2 dl főzőtejszín
só, őrölt bors
1 kávéskanál mustár
1/2 csokor kapor
A körethez a burgonyát kefével nagyon alaposan megmosta, szárazra törölte.
A fokhagymát megtisztította, a gerezdeket vékony szeletekre vágta.
A kakukkfüvet és petrezselyemzöldet megmosta, papírtörlővel felitatta a nedvességet - a petrezselyemzöldet apróra vágta, a kakukkfűleveleket lecsipkedte a szárról.
Az alaposan megmosott citromból egy ujjnyi széles héjdarabot vágott, amit aztán keskeny csíkokra metélt, majd a citrom levét kifacsarta.
Az olajat lábasban felhevítette, belerakta a burgonyát, a fokhagymát, a kakukkkfűlevélkéket, a citromhéjat és -levet.
Összekeverte, majd fedő alatt, közepes lángon közel 1 óra alatt, a burgonya puhulásáig sütötte - közben néha-néha megrázogatta a lábast.
Végül a kész burgonyát ízesítette sóval, őrölt borssal és a felaprított petrezselyemzölddel.
A húspogácsákhoz a zsemlét langyos vízbe áztattam.
A megtisztított újhagymákat - a világoszöld résszel együtt - és a petrezselyemzöldet nagyon apróra vágtam.
A húst falatnyi darabokra vágva késes aprítóba tettem, és a tojást is hozzáadva apróra vágtam.
Hozzáadtam a jól kinyomkodott és összemorzsolt zsemlét, a petrezselyemzöldes újhagymát, ízesítettem sóval, őrölt borssal, cayenne borssal.
A masszából nedves kézzel 12 pogácsát formáztam, kissé ellapítottam őket, majd kevés forró olajon, teflon serpenyőben szép pirosra sütöttem.
A mártáshoz a kaprot megtisztítottam, felaprítottam.
Összekevertem a tejfölt a tejszínnel, a mustárral és az aprított kaporral, ízesítettem sóval és őrölt borssal.
A húspogácsákat a kakukkfüves újburgonyával és a kapormártással tálaltam.
1.A csirkecombokat alaposan megmossuk, sózzuk, borsozzuk, bekenjük az olívaolajban eloszlatott reszelt fokhagymával, beletesszük egy jénai tálba, és 180 fokra előmelegített sütőben...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy jénai tálat kivajazunk. 2. A húst kiveregetjük, előkészítés után lisztbe mártva elősütjük. 3. A kivajazott jénai tál aljára terítjük a sonkaszeleteket, elrendezzük rajta a...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűMinden hozzávalót összekeverni, legalább fél órán át állni hagyni, hogy a hús magába szívjon mindent. Jénaiban mehet a sütőbe fedő alatt 15 percre, amíg levet ereszt, utána fedő né...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet megtisztítjuk, mossuk, leitatjuk róla a nedvességet. Ezután felszeleteljük, és befűszerezzük a fűszerkeverékkel. A fokhagymát összezúzzuk, majd összekeverjük a jogh...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Könnyű