60 dkg csirkemell,
1 hagyma,
2 cikk fokhagyma,
2 szál sárgarépa,
1 szál petrezselyemgyökér,
1 kis karalábé,
5 dkg zöldborsó,
2 paradicsom,
1 dl tejföl,
kevés olaj,
só,
bors,
majoránna;
30 dkg csőtészta
A hagymákat megpucoljuk és apróra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a hosszúkás csíkokra vágott csirkemellet és fehéredésig pároljuk. Közben a zöldségeket meghámozzuk, apró kockára vágjuk és hozzáadjuk a húshoz. Megszórjuk sóval, frissen őrölt borssal meg kevés majoránnával és ha szükséges, kevés víz hozzáadásával addig pároljuk, míg a hús meg a zöldségek puhára főnnek. A végén a tejfölt kevés szafttal összekeverjük, rátöltjük a tokányra és kiforraljuk. A csőtésztát enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük és a tokánnyal tálaljuk.
Zsírozzuk ki a tepsit, és sózzuk be a combokat. Tegyük a tepsibe, és öntsük nyakon a sörrel. Ha jófejek vagyunk, az egésszel, ha nem, a felével, és a másik felét megisszuk. Alu...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűEgy tálkába reszeld a fokhagymát, vágd egészen apróra a metélőhagymát, és tedd mellé, majd keverd hozzájuk a többieket. Csirkehúshoz ideális, a legfinomabb combfiléhez, ha rögtön a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkeszárnyakat besózzuk, majd bepácoljuk. Sütőzacskóba helyezzük, majd a sütőben kb. 180 fokon 25-30 percig sütjük. Tálalás előtt megszórjuk a felaprított citromfűvel.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű