60 dkg csirkemell,
1 hagyma,
2 cikk fokhagyma,
2 szál sárgarépa,
1 szál petrezselyemgyökér,
1 kis karalábé,
5 dkg zöldborsó,
2 paradicsom,
1 dl tejföl,
kevés olaj,
só,
bors,
majoránna;
30 dkg csőtészta
A hagymákat megpucoljuk és apróra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a hosszúkás csíkokra vágott csirkemellet és fehéredésig pároljuk. Közben a zöldségeket meghámozzuk, apró kockára vágjuk és hozzáadjuk a húshoz. Megszórjuk sóval, frissen őrölt borssal meg kevés majoránnával és ha szükséges, kevés víz hozzáadásával addig pároljuk, míg a hús meg a zöldségek puhára főnnek. A végén a tejfölt kevés szafttal összekeverjük, rátöltjük a tokányra és kiforraljuk. A csőtésztát enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük és a tokánnyal tálaljuk.
1. A liszttel elkeverünk egy kávéskanálnyi borsot, ugyanennyi pirospaprikát. 2. Ebbe beleforgatjuk a besózott csirkecombokat, majd a kivajazott cserépedénybe fektetjük. 3....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkemellet 1 cm-es szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk. Feltörünk három tojást, elkeverjük, belekeverjük a frissen reszelt parmezánt, ebbe mártjuk a...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet kiverjük, sózzuk és mindkét oldalát pici olajon megsütjük. 2. A gombát a vöröshagymával olajon megpároljuk, ízesítjük sóval, borssal, petrezselyemmel. 3....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz