60 dkg csirkemell,
1 hagyma,
2 cikk fokhagyma,
2 szál sárgarépa,
1 szál petrezselyemgyökér,
1 kis karalábé,
5 dkg zöldborsó,
2 paradicsom,
1 dl tejföl,
kevés olaj,
só,
bors,
majoránna;
30 dkg csőtészta
A hagymákat megpucoljuk és apróra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a hosszúkás csíkokra vágott csirkemellet és fehéredésig pároljuk. Közben a zöldségeket meghámozzuk, apró kockára vágjuk és hozzáadjuk a húshoz. Megszórjuk sóval, frissen őrölt borssal meg kevés majoránnával és ha szükséges, kevés víz hozzáadásával addig pároljuk, míg a hús meg a zöldségek puhára főnnek. A végén a tejfölt kevés szafttal összekeverjük, rátöltjük a tokányra és kiforraljuk. A csőtésztát enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük és a tokánnyal tálaljuk.
A szelet húsokat kiklopfolom,besózom. Egy vékony szelet sonkát ráhelyezek a húsra,erre jön egy kockasajt(a háromszögű sajtot hosszában félbe vágom és egymásba fordítom). Felteker...
Elkészítési idő:A húst felcsíkozzuk, , sóval, borssal ízesítjük. - lisztbe forgatjuk olajon ,átsütjük, tálba szedjük --a megmaradt zsiradékba szórjuk a cukrot kicsit pirítjuk, majd mindent hozz...
Elkészítési idő:Keverjük össze a pác hozzávalóit, forgassuk bele a húst, hogy mindenhol belepje, tegyük minimum fél órára a hűtőszekrénybe. Használhatunk ziplock/simítózáras zacskót a pácoláshoz...
Elkészítési idő: