4 tojássárgája,
15 dkg porcukor,
25 dkg langyos méz,
5 dkg zsír,
1 cs. mézes fűszerkeverék,
4 evőkanál tejföl,
75 dkg liszt,
2 kávéskanál szódabikarbóna
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, nyújtjuk, szaggatjuk, 200 fokon megsütjük. Vigyázz! Gyorsan sül, nem kell sötétre sütni! Ha fényesre szeretnénk, akkor tejjel elkevert tojás sárgával kenjük le a tetejét sütés előtt.
Máz:
tojásfehérje,
porcukor
Nem kell az összes fehérjét bekeverni, elég a fele. Általában 1 fehérjéhez 15-20 dkg porcukrot mérnek, de ez függ a tojás nagyságától is. (Nekem a 2 tojás fehérje 30 dkg porcukorral felverve elég volt másfél adaghoz úgy, hogy telibe kentük le az összes mézest!)
A cukormázhoz a fehérjét ki kell keverni a porcukorral. NEM HABBÁ VERJÜK!!!! Fakanállal, vagy kézi habverővel kikeverjük, papír tölcsérbe tesszük, és díszítjük a kalácsokat.
A tésztához a szoba hőmérsékletű vajat összemorzsoljuk a lisztel, ha ez megvan hozzáadjuk a többi hozzávalót és annyi tejfölt amivel puha tésztát gyúrunk. Félre rakjuk pihenni míg...
Elkészítési idő:1. A tésztához a cukrot világosbarnára pirítjuk, felengedjük a feketekávéval. 2. Kihűtjük, majd összegyúrjuk a liszttel, a szalalkálival, a tojással és a zsírral. 3. Három...
Elkészítési idő:1. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt, majd a tojássárgájával, rummal, sóval jól összedolgozzuk. (Ha túl keménynek tűnik, pici tejet adunk hozzá, liszttől függ...
Elkészítési idő:A tojássárgákat a cukorral, olajjal, vízzel habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőport, lisztet, végül a tojások kemény habját óvatosan belekeverjük. Egy tepsit alufóliával kibélelün...
Elkészítési idő: 60 perc