4 tojássárgája,
15 dkg porcukor,
25 dkg langyos méz,
5 dkg zsír,
1 cs. mézes fűszerkeverék,
4 evőkanál tejföl,
75 dkg liszt,
2 kávéskanál szódabikarbóna
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, nyújtjuk, szaggatjuk, 200 fokon megsütjük. Vigyázz! Gyorsan sül, nem kell sötétre sütni! Ha fényesre szeretnénk, akkor tejjel elkevert tojás sárgával kenjük le a tetejét sütés előtt.
Máz:
tojásfehérje,
porcukor
Nem kell az összes fehérjét bekeverni, elég a fele. Általában 1 fehérjéhez 15-20 dkg porcukrot mérnek, de ez függ a tojás nagyságától is. (Nekem a 2 tojás fehérje 30 dkg porcukorral felverve elég volt másfél adaghoz úgy, hogy telibe kentük le az összes mézest!)
A cukormázhoz a fehérjét ki kell keverni a porcukorral. NEM HABBÁ VERJÜK!!!! Fakanállal, vagy kézi habverővel kikeverjük, papír tölcsérbe tesszük, és díszítjük a kalácsokat.
A sütőporral elkevert lisztet a zsírral elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tejfölt, a mézet, a tojásokat és a cukrot. Összegyúrjuk és tepsi hátán 4 lapot sütünk belőle. A krémhez a grízt...
Elkészítési idő:A tojások sárgáját, a vajat és a cukor egyharmad részét habosra kikeverjük, és lassan keverve hozzáadunk 14 dkg olvasztott, lehűtött csokoládét. A tojások fehérjét a többi cukorra...
Elkészítési idő:1. A lisztet, szódabikatbónát és a sót jól összekeverjük. 2. Egy konyhai robotgépben habosítsuk fel a vajat, krémsajtot, cukrot, barnacukrot, amíg szép habos lesz. 3. Adjuk hozzá...
Elkészítési idő: 40 perc