4 tojássárgája,
15 dkg porcukor,
25 dkg langyos méz,
5 dkg zsír,
1 cs. mézes fűszerkeverék,
4 evőkanál tejföl,
75 dkg liszt,
2 kávéskanál szódabikarbóna
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, nyújtjuk, szaggatjuk, 200 fokon megsütjük. Vigyázz! Gyorsan sül, nem kell sötétre sütni! Ha fényesre szeretnénk, akkor tejjel elkevert tojás sárgával kenjük le a tetejét sütés előtt.
Máz:
tojásfehérje,
porcukor
Nem kell az összes fehérjét bekeverni, elég a fele. Általában 1 fehérjéhez 15-20 dkg porcukrot mérnek, de ez függ a tojás nagyságától is. (Nekem a 2 tojás fehérje 30 dkg porcukorral felverve elég volt másfél adaghoz úgy, hogy telibe kentük le az összes mézest!)
A cukormázhoz a fehérjét ki kell keverni a porcukorral. NEM HABBÁ VERJÜK!!!! Fakanállal, vagy kézi habverővel kikeverjük, papír tölcsérbe tesszük, és díszítjük a kalácsokat.
Elkészítése: A kekszet összetörjük és egy tálba tesszük. A csokoládét vízgőz fölött felolvasszuk és hozzákeverjük a vajat, a tejet és a cukrot, majd a kekszre öntjük és robotgép...
Elkészítési idő:A hozzávalókat kikeverni ,4 tojásfehérje is.
Elkészítési idő:A lisztet, a kakaóport és a porcukrot gyúródeszkára szitáljuk. Beledaraboljuk és elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tejben feloldott szalalkálit, a tojást meg a tejfölt, és e...
Elkészítési idő: