4 tojássárgája,
15 dkg porcukor,
25 dkg langyos méz,
5 dkg zsír,
1 cs. mézes fűszerkeverék,
4 evőkanál tejföl,
75 dkg liszt,
2 kávéskanál szódabikarbóna
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, nyújtjuk, szaggatjuk, 200 fokon megsütjük. Vigyázz! Gyorsan sül, nem kell sötétre sütni! Ha fényesre szeretnénk, akkor tejjel elkevert tojás sárgával kenjük le a tetejét sütés előtt.
Máz:
tojásfehérje,
porcukor
Nem kell az összes fehérjét bekeverni, elég a fele. Általában 1 fehérjéhez 15-20 dkg porcukrot mérnek, de ez függ a tojás nagyságától is. (Nekem a 2 tojás fehérje 30 dkg porcukorral felverve elég volt másfél adaghoz úgy, hogy telibe kentük le az összes mézest!)
A cukormázhoz a fehérjét ki kell keverni a porcukorral. NEM HABBÁ VERJÜK!!!! Fakanállal, vagy kézi habverővel kikeverjük, papír tölcsérbe tesszük, és díszítjük a kalácsokat.
Mindent kezdjünk a margarin olvasztásával, és ebbe szórjuk is bele a narancsot, hogy picit puhuljon, meg a mézet. A száraz részeket összekeverjük, és hozzáadjuk a mézes-narancsos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük a krémet: megfőzzük a tejben a pudingporokat és cukort, majd hűlni hagyjuk. Ezután a tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk és kétfelé vesszük. Ezután a kihűlt pu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a tésztát készítjük el. A munkához kézi robotgépet használtam. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot, a tojások sárgáját (egyenként), vég...
Elkészítési idő: Több mint 60 pe Nehézség: Nehéz- a képen sajnos nem látszik,de nagyon mutatós,hamar elkészíthető sütemény
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű