20 dkg liszt (1 púpos evőkanál=2 dkg)
• 2 tojás
• 3 dl tej
• 2 dl szénsavas ásványvíz
• 1 csipet só
• 3/4 dl olaj
Egyszerű keverés után a tészta könnyen süthető. Az első sütése előtt a forró serpenyőbe pici olajat öntünk. A következő palacsintáknál erre már nincs szükség! Maximálisan elegendő, ami kisül a tésztából!
A meggyszósz: A fagyos meggyet egy nagyobb műanyag tálban kiolvasztjuk és a levével együtt egy lábasba öntjük. Melegíteni kezdjük, ízlés szerint adunk hozzá édesítőt, forrás elő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcsöt összeturmixoltam egy kis mézzel, majd az adott díszítőelemekkel (dió/ribizli) felváltva a poharakba rétegeztem, közepükbe pálcikát szúrtam és kb 3 órára a mélyhűtőbe r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük. A sárgáját kikavarjuk a cukorral. A csokoládét vízgőz fölött megolvasszuk és kihűtjük, majd a tojássárgájához keverjük és hozzáad...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFél centi vastagra kisodorjuk nyújtófával. – a 10 dkg lisztet kikeverjük a 10 dkg langyos zsírral – majd ezzel a masszával megkenjük a kinyújtott tésztát. A hosszanti szélétől fel...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű