20 dkg liszt (1 púpos evőkanál=2 dkg)
• 2 tojás
• 3 dl tej
• 2 dl szénsavas ásványvíz
• 1 csipet só
• 3/4 dl olaj
Egyszerű keverés után a tészta könnyen süthető. Az első sütése előtt a forró serpenyőbe pici olajat öntünk. A következő palacsintáknál erre már nincs szükség! Maximálisan elegendő, ami kisül a tésztából!
A fenti hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd két felé osztjuk, kinyújtjuk az egyik tésztás és (zsírozott,lisztezett tepsibe terítjüik) Ezen elosztjuk a lereszelt, ízesített almát, b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. Lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, belerakjuk a sót, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt és 1 dl tejfölt. Eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépésként alaposan kivajaztam, majd rétesliszttel megszórtam a kuglóf formát és előmelegítettem a sütőt 200ºC-ra alsó-felső állásban. A vajat a porcukorral jó habosra kevert...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA barna tészta alapanyagait gondosan összegyúrjuk és vékonyra kinyújtjuk. Ha nehezen gyúrható egy kevés langyos tejjel lazíthatunk rajta. Elkészítjük a pudingot a 10 dkg vajjal e...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű