20 dkg liszt (1 púpos evőkanál=2 dkg)
• 2 tojás
• 3 dl tej
• 2 dl szénsavas ásványvíz
• 1 csipet só
• 3/4 dl olaj
Egyszerű keverés után a tészta könnyen süthető. Az első sütése előtt a forró serpenyőbe pici olajat öntünk. A következő palacsintáknál erre már nincs szükség! Maximálisan elegendő, ami kisül a tésztából!
A hozzávalókat jó alaposan összedolgozzuk, tepsibe tesszük, vastagon megkenjük baracklekvárral, és gazdagon megszórjuk durvára vágott dióval. Tanácsok: Forró sütőben sütjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy villával alaposan pépesítsd a banánt. Ne turmixold, mert azzal túl folyékonnyá válhat. Ezután egy evőkanállal lassanként adagold a pürébe a zabot. Közben gyúrd össze a masszát,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a kapcsos tortaformát (28 cm-es) kivajazzuk. A kekszet egy fagyasztótasakba tesszük és húsklopfolóval vagy sodrófával szétmorzsoljuk. A margarin...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: NehézA mazsolát áztassuk be kb. 30 percre a meglangyosított rumba, majd öntsük egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le. Az aszalt gyümölcsöket, és a mandulát vágjuk fel apróra. (a sze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű