50 dkg liszt,
15 dkg margarin,
8 dkg cukor/4ek./,
2 dkg élesztő,
2 tojás,
½ citrom reszelt héja,
csipet só,
kb. 2,5dl tej,
A felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalókat jól megdagasztjuk. Közepesen kemény tésztát kapunk. Duplájára kelesztjük. Kelesztés után a 18 cm-es fa rudakat alufóliával bevonjuk. A tésztából ujjnyi vastag tésztát sodrunk./mint a nudlinak/ és ezt feltekerjük a fa rudakra, olajjal megkenjük és a tészta ¾ részét fahéjas cukorba forgatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe 20-25 perc alatt arany barnára sütjük. Amikor kisült, cukor égetővel rá égetjük a cukrot. Ha nincs akkor a gáz lángja felett végezzük ezt a műveletet.
Ebből a mennyiségből 10. rúd mini kürtös kalács van.
Egyszerűbb, ha sörösdobozt tekertek alufóliába, majd arra tekeritek a tésztát,majd hempergetitek vaníliás cukorba a rudakat, állítva lehet sütni, nálunk nagyon bevált!
1. Egy műanyag tálban a tejet, a vajat és a cukrot felmelegítjük mikrohullámú sütőben. Ha nincs mikró, akkor tűzhelyen, tűzálló edényben. Csak meleg legyen, ne forró. 2. Ezután ke...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűElkészítés A langyos tejben elkeverjük az élesztőt, cukrot szórunk rá, beleütjük a tojás ezután összekeverjük és hagyjuk az élesztőt felfutni. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: 1. Az élesztőt egy mokkáskanálnyi cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt lágy, de nem ragadós tésztát dagasztunk. Ha szüksé...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy deci langyos tejben elkeverjük a kanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. A tészta többi hozzávalóját tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztőt, tészta állagúra gyúr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű