50 dkg liszt,
15 dkg margarin,
8 dkg cukor/4ek./,
2 dkg élesztő,
2 tojás,
½ citrom reszelt héja,
csipet só,
kb. 2,5dl tej,
A felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalókat jól megdagasztjuk. Közepesen kemény tésztát kapunk. Duplájára kelesztjük. Kelesztés után a 18 cm-es fa rudakat alufóliával bevonjuk. A tésztából ujjnyi vastag tésztát sodrunk./mint a nudlinak/ és ezt feltekerjük a fa rudakra, olajjal megkenjük és a tészta ¾ részét fahéjas cukorba forgatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe 20-25 perc alatt arany barnára sütjük. Amikor kisült, cukor égetővel rá égetjük a cukrot. Ha nincs akkor a gáz lángja felett végezzük ezt a műveletet.
Ebből a mennyiségből 10. rúd mini kürtös kalács van.
Egyszerűbb, ha sörösdobozt tekertek alufóliába, majd arra tekeritek a tésztát,majd hempergetitek vaníliás cukorba a rudakat, állítva lehet sütni, nálunk nagyon bevált!
A töltleéket készítjük el: a mákot egy edénybe tesszük, ráöntjük a tejet és lassú tűzön, kevergetve felfőzzük. Amikor a tej kezd elfogyni, sűrű a massza, akkor elvesszük a tűzhelyr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olvasztott vaj kivételével mindent bekészítettem a dagasztógép táljába, majd az alacsony fokozaton elindítottam a dagasztást. !-5 perc múlva átkapcsoltam a magasabb fokozatra. H...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA porcukrot keverjük alaposan össze a vaníliás cukorral, a tojással, a sóval, az olvasztott vajjal és a langyos tejjel, majd öntsük bele egy tálba. Ezután kanalazzuk rá a lisztet,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A langyos tejben 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt kb. 10 perc alatt. A lisztet átszitáljuk, hogy jó levegős legyen, elkeverjük benne a többi cukrot, elmorzsoljuk be...
Elkészítési idő: kb.:1,5 óra Nehézség: Könnyű